2-dages bustur til Horsens & Samsø
1 overnatning på 3-stjernet hotel • Afrejse d. 21. august 2022

Tag med på denne spændende 2-dags bustur, hvor vi først skal smage den landskendte tartelet fra Cafe Alrø, og herefter besøger vi det spændende museum ”Fængslet” i Horsens.

Vi når også en tur til Kattegatøen Samsø. Øens størrelse på ca. 114 km2 gør det muligt at nå de fleste af øens seværdigheder og også få en god frokost m.v.

Tilmeld dig vores bustur til Horsens og Samsø ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Cirkusrevyen 2020

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 2.795,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 325,-

Afrejsedato: Søndag den 21. august 2022
Hjemkomst:
Mandag den 22. august 2022

Er du medlem af Ældresagen?
Denne tur er lavet i samarbejde med Ældresagen, og du får derfor kr. 300,- pr. person i rabat, hvis du er medlem af Ældresagen.

Prisen inkluderer:

Kørsel i moderne turistbus
Guide på hele turen
Morgenkaffe og rundstykker i bussen
2 x frokost
Entré og rundvisning på Fængselsmuseet
1 overnatning inkl. morgenmad på Scandic Bygholm Park ***
2-retters aftenmenu på hotellet
Færge Hou-Sælvig t/r
Guidet rundtur på Samsø
Aftensmad på færgen retur

Program

Dag 1: Tarteletter og Fængselsbesøg

Turen starter i Nørresundby, og vi kører sydover. Undervejs bliver der serveret kaffe og rundstykker i bussen. Inden vi ankommer til Horsens, gør vi en lille afstikker til Cafe Alrø ved Odder, hvor vi skal smage deres landskendte tartelet.

Godt mætte kører vi videre til Horsens, hvor vi besøger det spændende fængselsmuseum ”Fængslet”. Museet er Europas største fængselsmuseum, og under besøget kommer vi til at mærke den helt specielle stemning krybe ind under huden.

Under turen kommer vi til at møde både fanger og vogtere, når de går forbi som skygger på gangen. Turen slutter med en tur gennem Lorentzens tunnel. En rekonstruktion af den 18 m lange flugttunnel, som Carl August Lorentzen gravede under fængselsgården i 1949. Vi har bestilt privat rundvisning.

Efter besøget her, kører bussen os til vores hotel, Scandic Bygholm Park. Middag og overnatning.

Dag 2: Rundtur på Samsø

Efter morgenmaden går turen atter nordpå. I første omgang til færgehavnen Hou, hvor vi skal med færgen til Samsø kl. 09:30. Ved ankomsten til Sælvig kl. 10:30 står den lokale guide på bussen, og vi kører direkte til Velkomstcentret i Tranebjerg, hvor vi ser en lille film om Samsøs historie og udvikling gennem 16.000 år (den varer 8 min.).

Herefter starter turen på sydøen - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus, Anton Rosen Huset.
Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger.

Vi gør holdt ved Samsø Gårdbutik, "Svanegården", som oprindeligt var en gammel firlænget Samsø-gård, men i dag er indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter - bl.a. snaps, som vi helt sikkert får en smagsprøve på.
Vi fortsætter turen på sydøen og gør ophold i feriebyen Ballen, hvor vi skal have frokost.

Om eftermiddagen går turen til nordøen. Her venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids.
Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, hvor der kan opleves gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse. Her kan man besøge den gamle butik ”Smagen af Øen”, som byder os på flere årstidsbestemte smagsprøver på nogle af de mange lokalt producerede varer, der er repræsenteret i butikken.

Turen afsluttes i Sælvig Færgehavn, hvor guiden tager afsked på gruppen efter en dejlig dag på Samsø.
Vi tager kl. 15:45 færgen fra Sælvig og får aftensmad ombord på færgen. Ankomst til Nordjylland ved 19-20 tiden.

Langtidsferie Spanien
Cirkusrevyen 2020

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.