Spændende rejse til Færøerne
Storslået natur- og kulturrejse • 6 dage, juni 2025

Tag med Foreningen Norden og Kulturklub Fokus på denne spændende tur til det nordatlantiske ørige - Færøerne.

Færøerne består af 18 øer, hvoraf 17 er beboede. Landet er 2½ gange større end Bornholm, og dets befolkning tæller ca. 45.000 indbyggere. Færøerne er naturens land, hvor man virkelig kan opleve ynde og styrke. Vand og land, sol og regn, vind og stilhed kæmper mod hinanden.

Samtidigt er Færøerne et moderne samfund, hvor fiskeri, fåreavl, turisme, historiske bygninger, imponerende nye broer, tunneller og computere går hånd i hånd.

Prisinformation

Pris pr. person i dobbeltværelse:
kr. 11.900,-

Rabat for medlemmer af KulturKlub Fokus og Foreningen Norden: Kr. 400,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.900,-

Afrejse: Torsdag den 12. juni 2025
Hjemkomst: Tirsdag den 17. juni 2025

Prisen inkluderer:

Direkte fly med Atlantic Airways, Aalborg - Færøerne t/r
Mulighed for fly fra København kan aftales!
1 stk. check-in bagage samt 1 stk. håndbagage
Transfer lufthavn - hotel t/r
5 overnatninger på Hotel Brandan i valgt værelsestype
5 x overdådigt morgenbord på hotellet
Frokostbuffet på Hotel Hafnia (ekskl. drikkevarer) dag 2
Enkelt måltid på Leikferlag
Fiskesuppe i Fuglefjord
Stor flot middag på Kongsgården i Kirkjubør inkl. drikkevarer
Udflugter jf. program (ekskl. entréer)

Rejsen er planlagt af Lars Bang Jensen for KulturKlub Fokus & Foreningen Norden.

Dagsprogram

  • Dag 1: Torsdag den 12. juni

    Sen afgang fra Aalborg Lufthavn kl. 20.25 med ankomst ca. kl. 21.20 i Vagur, Færøerne. Kørsel mod Hotel Branden i Thorshavn (1 time). Kort orienterende bytur forud for indkvartering.

  • Dag 2: Fredag den 13. juni

    En dag i Thorshavn

    Efter morgenmad skal vi på opdagelse til fods i Thorshavn. Vores hotel er placeret ca. 800 meter fra den gamle bykerne. Vi går gennem ”Plantagen”, der i dag er et meget vigtigt rekreativt grønt område i centrum af Thorshavn. Vi får en byvandring med en lokal guide, hvor vi blandt opsøger de meget charmerende bydele Reyn og Tingness, inden vi spiser frokost på Hotel Hafnia. Hotellets buffet er kendt af alle på øerne som det gamle hotels fine buffet. Her møder vi den fremragende mad, der kendetegner Færøerne, heriblandt fisk og lam (inkl.)

    Efter frokosten opsøger vi det grafiske værksted Steinprint på havnen. Værkstedets leder Jan Andersson vil fortælle om driften af værkstedet, der er samlingssted for kunstnere fra hele Norden og en af Nordens største virksomheder indenfor feltet: Grafisk kunsttryk. Jan Andersson vil være kendt af mange med interesse for litografiske kunst-tryk fra et mangeårigt arbejde på I Chr. Sørensens værksted i Hjørring. Tilbage på Færøerne er det lykkedes Jan Andersson at skabe et af de største værksteder i Norden, som af danske kunstnere tæller f.eks. Bjørn Nørgard, Erik Heide, Martin Bigum m.fl.

    Der er derpå tid på egen hånd i centrum af Thorshavn, inden vi tager bus tilbage til vores hotel. Den charmerende gamle by ved havnen er fyldt med spændende miljøer, cafeer, gallerier og butikker. Et sted at
    gå på opdagelse. Bybusser i Thorshavn er gratis for alle. Der er seks linjer, der giver os gode muligheder for at se de forskellige kvarterer, og vores hotel er placeret tæt på et stoppested. Aften på egen hånd.

  • Dag 3: Lørdag den 14. juni

    Mere Thorshavn

    Vi går på tværs og opsøger Nordens Hus og den nationale kunstsamling. Begge steder er placeret i gåafstand fra vores hotel, og vi får dermed nærkontakt med det let kuperede terræn, der kendetegner Thorshavn - og også hele Færøerne. Selvom vi har søgt at tilrettelægge en tur, der kan gennemføres af fleste, kræver turen såvel godt fodtøj - som nogen kondition!

    Nordens Hus var en stor gave fra de øvrige nordiske nationer til Færøerne. Huset blev indviet i 1983 og er løbende blevet udvidet og vedligeholdt. Det er stadig et meget vigtigt element i det alsidige kulturelle liv på øerne. Vi skal på omvisning og opsøger derpå Kunstmuseet, der hedder Listasavn Føroya.

    Vi opsøger amatør-teatret Leikferlag Hafnur, hvor vi spiser et beskedent måltid (inkl.)

  • Dag 4: Søndag den 15. juni

    Med bus mod nord

    På vores rejse mod nord besøger vi øerne Streymoy, Eysteroy, Bordoy og Vidoy. Vi møder dermed det imponerende tunnel-byggeri, der har forbundet de fleste af øerne. En imponerende indsats skabt og finansieret af de ca. 50.000 indbyggere i en proces, der over nogle årtier totalt har omskabt det færøske samfund og givet beboerne mulighed for samfærdsel, som er lig med de fleste i Vesteuropa. Der er stadig enkelte øsamfund, der skal nås med færge. Der er bygder, der er præget af afvanding, og enkelte øer er opgivet som permanente bosteder. Vi gør flere stop og besøger Klaksvig, Fuglefjord, Saksum og Gjorv.

    Gjorv er en lille bygd højt mod nord, der vil være kendt af mange for den enestående naturhavn, placeret i bunden af en smal og stejl fjordarm.

    I Fuglefjord laver vi en lille byvandring og spiser fiskesuppe på Gallery Ribarhus, hvor lokale kvinder udstiller husflid og strikkekunst. Vi får en fortælling om det spændende bysamfund, som rummer nogle af øgruppens store fiskevirksomheder. Virksomheder, som også har global aktivitet. Herefter tilbage til Thorshavn. Aftensmad på egen hånd.

  • Dag 5: Mandag den 16. juni

    Med bus mod syd

    På vores rejse mod syd besøger vi Sandoy, der for nyligt er blevet forbundet med de mange øer mod nord med en 12 km lang tunnel. En begivenhed som forandrer øens vilkår, for nu er det muligt at nå hovedstaden med 1/2 times kørsel i bil. Så de små bygder kan nu genoplives med tilflyttere, hvis de gode tider fortsætter.
    Sandoy er ”den flade ø”, der også giver andre muligheder for landbrug og gartneri. Vi opsøger bygderne Dalur, Husavik og Sandur og tager os også tid til mindre vandringer på øen, hvorfra vi kan se til de sydlige øer: Stora og Litla Dimun og længst mod syd: Suduroy.

    Dagen afsluttes på Kirkjubør - det gamle bispesæde fra den katolske tid. Stedet rummer en rig historie, som vi kommer tæt på. Vi skal til stor spisning på selve Kongsgården (inkl.). Dermed kan vi sætte et flot punktum, når vi skal sidde i den gamle hal, der blev sammensat af tømmerstokke og sejlet til Færøerne fra Norge for små 1.000 år siden.

  • Dag 6: Tirsdag den 17. juni

    Hjemrejse dag

    Vi skal tidligt op for at få noget ud af den sidste dag på Færøerne.
    Så vi letter anker fra vores hotel kl. 8.00 for at tilbringe dagen på øen Vagur, hvor også lufthavnen, der bærer det samme navn, befinder sig.

    På Vagur finder vi en perlerække af typiske små færøske bysamfund. Vi gør blandt andet stop i Gásadalur; en by, der først i 2006 fik vej forbindelse med de øvrige bysamfund på øen. Også her er der betagende udsigter på øriget, blandt andet mod Mykines. Den fuglerige ø kendes også som hjemsted for Barbara, der er den mandeglade præstefrue i Jørgen Frantz Jacobsen lille roman, der bærer præstefruens navn. Tiden tillader os desværre kun et kig mod øen, der også stadig er et af Færøernes mest vanskeligt tilgængelige steder.

    Vi skal flyve fra Vagur kl. 14.00 og rammer dermed Aalborg kl. 16.45.

Rundrejse på Java & Bali
Rundrejse på Java & Bali

Vores hotel

Hotel Brandan ****

Moderne 4-stjernet hotel med perfekt beliggenhed i Torshavn – 3 minutter til centrum. 124 værelser med bad og toilet, TV, gratis WIFI. På hotellet findes restaurant, fitnessrum og sauna.

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.