En rejse med fokus på flora og fauna
Turen er udsat til april 2022 - afrejsedato følger

Oplev det centrale Spaniens rige natur og kultur på denne oplevelsesmættede rejse til provinserne Salamanca og Avila.

Forårsrejsen ’går’ til et af Spaniens mest storslåede naturområder, Regionen Castilla y León. Denne region, der ligger nord for Madrid, afgrænses mod vest af floden, River Douro, som danner grænse mellem Spanien og Portugal.

Et yderst rigt fugleliv, en særdeles varieret, artsrig flora og en yderst kontrastrig geografi, der byder på nogle af Europas vildeste landskabsformationer samt og ikke mindst en til tider blodig historie - historie der i perioder går meget langt tilbage i tid, er ’særkendender’ for det store land på den Iberiske Halvø.

Salamanca og Avila provinserne ligger på det vestlige hjørne af det vidtstrakte Castilianske plateau kendt som ’Meseta Castellana’. Landskabeligt udgøres denne del af Spanien af vidtstrakte højsletter afbrudt af bjergkæder. Klimaet er påvirket af beliggenheden på ’Meseta Castellana’. Vintrene er kølige og somrene varme til meget varme. Foråret kommer følgelig sent, hvorfor rejsen først indledes i midten af april. På denne årstid og i månederne, der følger, er landskabet præget af en yppig flora rig på arter. Deltagerne vil kunne nyde den overvældende rige blomstring af en lang række af tidlige arter med mangfoldige løg-og knoldvækster. Insektlivet vil ligeledes være talrigt til stede. Fuglelivet er et helt kapitel for sig. I det tidlige forår høres fuglesangen overalt. Tiden er nu inde til opformeringen af de kommende fuglegenerationer med hunnerne på rede og hannerne markerende de besatte territorier gennem fuglesangen.
På denne årstid kan temperaturerne - ikke mindst i kraft af landskabets højde over havet (fra ca. 600 meter over havet til op imod 2.000 meter – svinge ganske meget. Morgenerne især, kan være kølige og regn kan forekomme fra tid til anden.

Pris pr. person i enkeltværelse:
Kr. 18.890,-

Afrejsedato:
Turen er udsat til april 2022 - afrejsedato følger
Antal dage:
10 dage/9 nætter

Prisen inkluderer:

Flyrejse Danmark - Madrid t/r
Al transport i Spanien jf. program
9 overnatninger i enkeltværelse på lokale kroer/hoteller af god standard
Dansk rejseleder
Lokal spansk- og engelsktalende guide(r)
Samtlige måltider (morgen/middag/aften) - dog ekskl. drikkevarer

Praktisk information

Der flyves med KLM fra danske lufthavne til Amsterdam (’Cityhoppere’), hvorfra gruppen samlet flyver til og retur fra Madrid. Rejsens pris inkluderer også den del af rejsen, som sker med ’Cityhoppere’ fra dansk lufthavn til og fra Amsterdam.

Da hovedparten af vejene i denne del af Spanien er smalle og de besøgte landsbyers infrastruktur umuliggør brug af busser, vil al transport foregå i to robuste 8 personers minibusser (5 gæster i hver samt guide/chauffør). Da gruppen transporteres to-delt, vil al faglig formidling foregår ’uden for’ køretøjerne. Det betyder i praksis, at kun korte oplysninger af praktisk art vil blive givet i minibusserne.

Samtlige måltider er inkluderet i rejsens pris. Morgenmaden serveres på vore hoteller. Det samme gælder for aftensmaden. Det tredje måltid serveres de fleste dage i naturen undervejs og er baseret på daglige indkøb af helt friske råvarer (brød, pålæg/ost samt grøntsager/frugt).

Rejseleder/guider

Gennemgående dansk rejseleder er botaniker og naturvejleder Flemming Thorning-Lund.

Lokale samarbejdspartnere/guider og chauffører vil være Vega Bermejo og hendes mand Alfonso. Sammen driver de et natur-rejsebureau, som er baseret på bæredygtig udnyttelse af de stedlige naturressourcer med stor respekt for de mange middelalderlige landsbyer og landbefolkningen (se deres website http://www.birdinginspainswildwest.com).

Program

Dag 1- Torsdag den 15. april

Deltagerne flyver fra danske provinslufthavne med KLM’s ’Cityhoppere’ til Amsterdam, hvorfra selskabet samlet fortsætter rejsen til Madrid med ankomst hertil kl. 12.05.

Fra lufthavnen køres i egne minivans til San Felices de los Gallegos med forventet ankomst hertil ved 18-tiden. Undervejs spises der frokost. Aftensmaden vil blive serveret på hotel Mesa del Conde i San Felices - vort hotel i de kommende tre nætter.

Alle vore hoteller på rejsen er placeret i landlige omgivelser – alle er særdeles charmerende og ’fortæller’ hver deres egen lokalhistorie.

Dag 2 - Fredag den 16. april

Dagen indledes med en kortere vandretur langs River Agueda. Efter en kaffepause besøger vi (Castro Yecla la Vieja samt et Oliven museum. (Museumsbesøget ’medtages’ dog kun i tilfælde af regnvejr). I dagens løb stifter vi et særdeles omfattende bekendtskab med områdets flora og fuglelivet.

Såvel vores lunch som aftensmaden vil blive indtaget på Mesa del Conde. Anden nat på hotellet.

Dag 3 - Lørdag den 17. april

Dagen indledes med kørsel mod Cachon de Camaces og herfra videre til Vilvestre. Picnic lunch ved River Duero at Vilvestre). Vandring i området ind til Saldeana Castro. Senere gøres et stop ved Resbala Bridge, der fører over River Huebra. Middag og den tredje nat i San Felices.

Dag 4 - Søndag den 18. april

Der køres imod Sierra de Francia. I Laguna de la Zarza stopper vi for at se nærmere på et skovområde med Portugisisk Eg. Områdets dominerende træart ’går’ adskillige hundrede år tilbage i tid med den samme dominerende ege-art. Picnic lunch her.

Ved San Miguel del Robledo vandrer vi i en forhistorisk skov med meget gamle Kastanie træer med arter af cistrose og brombær på bjergskråningerne ovenover. Indkvartering og middag på Hotel Porte Coeli.

Dag 5 - Mandag den 19. april

Batuecas National Park besøges. Vi standser i La Alberca for at se besøgscentret og museet med Vegas træskulpturer. På den videre tur standser vi på toppen af et bjergområde. inden vi foretager en vandring i et fugtigbunds område ind til River
Batuecas (600 meter ad en ’boardwalk’).
Der fortsættes til River Alagon, hvor frokosten indtages. Videre gennem Madronal og Ermita de las Majades Viejas. Endelig køres til San Martin del Castanar (kort besøg) og tilbage til vort bosted.
Middag og den anden nat på Hotel Porte Coeli.

Dag 6 - Tirsdag den 20. april 

Vi indleder dagen med et besøg i Miranda del Castanar, hvor store dele af de middelalderlige mure, som omgav byen, er bevaret. En nærliggende skov domineret af Vestlig Jordbær-træ (dominated by Strawberry Tree) besøges ligeledes. Derefter køres via Valero til Linares de Riofrio. Vi fortsætter til Quilamas Mountains neden for Pico
Servero, hvor vi nyder frokosten på en bjergside.
Sidst på dagen besøger vi et skovområde, ’La Honfria Woodland’. Endelig kører vi til vort kommende bosted, Hotel Rural Salvatierra, hvor også aftensmaden indtages.

Dag 7- Onsdag den 21. april

Vi begynder dagen med et besøg ved et reservoir med en interessant bredzone. I området, der er meget fuglerigt, kan vi forvente at se en række af såvel mindre spurvefugle som flere arter af rovfugle nær landsbyen Herrezuelo. En interessant landsby, Alba de Tormes, byder på en kirke, Church of San Juan, med fornemme træskærerarbejder.
Kaffestop på det charmerende torv. Landsbyens borgkompleks besøges. Vi indtager vores lunch på bredden af en mindre flod. Derefter fortsætter turen til Berrocal de Salvatierra – et område med artsrige enge på skifer.

Anden nat på Hotel Rural Salvatierra.

Dag 8 - Torsdag den 22. april 

Efter indkøb af råvarer til dagens frokost kører vi til Monleón, der har velbevarede murværk fra Middelalderen. Vi foretager en kortere vandring i enge på granit. Picnic lunch på bakkerne nær Casafranca.
Derefter foretager vi endnu en kortere vandring i området før vi vender tilbage til Hotel Rural Salvatierra.

Aftensmad og tredje nat på hotellet.

Dag 9 - Fredag den 23. april

Dagen indledes med besøg i et større vådområde på granitunderlag nær Cristobal. I Cristobal tager vi os tid til en kaffepause. Dernæst besøger vi Horcejo de Montemayor med en imponerende middelalderlig granitbro over River Sangusin. Senere foretager vi en vandring gennem en aske-domineret løvskov til en gammel vandmølle. Dagens frokost vil blive indtaget på en bakketop, hvorfra der er vide udsyn ud over en flod.
Endelig kører vi frem til landsbyen Pinedas, før vi sen eftermiddag returnerer til Hotel Rural Salvatierra.

Middag og den fjerde nat på hotellet.

Dag 10 - Lørdag den 24. april

Vi forlader hotellet kl. 08.00 for at køre den kortere tur fra Hotel Rural Salvatierra til Madrid Lufthavn.

Indcheckningen finder sted fra kl. 10.50 med flyafgang kl. 12.50 mod Amsterdam.

Naturrejse til Spanien
Naturrejse til Spanien
Naturrejse til Spanien
Naturrejse til Spanien
Naturrejse til Spanien
Naturrejse til Spanien

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.