Pemuteran, Vest Bali & pulserende Ubud
Tidslomme med et touch af moderne bekvemmeligheder 

Vest Bali er den skjulte juvel på Gudernes Ø, fjernt fra de kendte turistdestinationer i syd. Samspillet mellem havet, strandene med det fine sorte vulkansand og det smukke sceneri med bjergene langs kysten skaber den energi, som balineserne kalder "Nyegara Gunung". Helt som det danske ”hygge” er det svært at oversætte.

Udover sine betagende omgivelser byder opholdet i Pemuteran på vilde delfiner, unikke aktive templer, vingårde, varme kilder i junglen, snorkling på levende koralrev, den ubeboede ø Menjangan Island og det prisbelønnede BIOROCK-projekt omhandlende genoprettelse af koralrev. Alt det oplever du i et mix af afslapning og spændende udflugter. De sidste to dage oplever du kunstnerbyen Ubud. Undervejs hertil besøger vi risterasserne i Jatiluwih, der er UNESCO verdensarv.

Dertil kan I glæde jer til mange daglige oplevelser i Pemuteran. Den lokale turisme er udviklet på landsbyens præmisser med beboernes vilje til at bevare og beskytte miljøet. Der er ingen store kædehoteller, store kæderesorts eller de larmende aktiviteter på stranden, der traditionelt følger med masseturisme. Alt foregår i en afslappet atmosfære med en imødekommende lokal befolkning.

Rundrejse på Java & Bali

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 15.495,-

Rejsens højdepunkter

Base i en autentisk landsby ved havet
Deltag i genoprettelse af koralrev (BIOROCK®)
Menjangan Island med Balis ældste tempel
UNESCO-risterasserne i Jatiluwih
Balis pulserende kunstnerby, Ubud

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Danmark

  Afrejse fra Danmark med KLM via Amsterdam.

 • Dag 2: Ankomst til Bali

  Ankomst til Denpasar på Bali tidligt på aftenen, hvor den dansktalende rejseleder byder velkommen. Vi bliver indkvarteret på et lækkert hotel i typisk balinesisk stil.

  Afhængig af visum-processen i lufthavnen ankommer vi til hotellet sen aften. Det giver næppe tid til at gå ud og se på byen, men der er frit slag om vælger at slappe af, spise ude eller på hotellet.

 • Dag 3: Bedugul-søerne og Pemuteran

  Efter morgenmaden går turen mod Pemuteran. På vejen besøger vi Bedugul-søerne med Ulun Danu Beratan tempelkomplekset bygget i 1634 til ære for Hindu treenigheden Brahma-Vishnu-Shiva. Frokosten indtager vi på en restaurant med udsigt til Balis grønne bjerge.

  Vi planlægger at ankomme til Pemuteran om eftermiddagen, hvor BIOROCK er jeres hjem de næste 8 nætter. Her bliver I modtaget af Tata, stifter af Kembang Travel. Der er tid til at friske sig op og eventuelt en lille tur de 200 meter ned til stranden. Om aftenen er der en lille velkomst i haven, hvor rejselederen også fortæller lidt mere om Pemuteran og næste dags udflugt.

 • Dag 4: Menjangan Island

  Vi sejler ud til den ubeboede ø Menjangan, der også er kendt som Deer Island (Krondyrenes ø). Ifølge legenden fik den navnet af de lokale, der hvert forår så store flokke af hjorte svømme de ca. 10 km ud til øen, hvor de i dag lever frit over hele Menjangan og bader fra strandene. Øen huser flere templer heriblandt andet Gili Kencana Templet, der er Balis ældste. Andre templer er Segara Giri Temple, Klenting Sari Temple and Gajah Mada Temple. Templerne er ikke længere i funktion og passes i dag af en enkelt munk på turnusordning.

  Havet omkring Menjangan anses for Balis bedste sted at snorkle og dykke, for både begyndere og avancerede udøvere af sporten. Det var her, den Indonesiske flåde tidligere uddannede sine frømænd.

  Første stop byder på snorkling og Gili Kencana, Balis ældste tempel. Der er naturligvis mulighed for at vælge en af delene eller begge fra. Snorkler man ikke, er der en fin strand at bade fra. Frokosten indtages på stranden.
  På vej mod den anden side af øen holder vi en lille pause ud for Ganesha templet, så I kan få rigtig gode fotos af verdens mest berejste elefant. Vi går ikke i land her.

  Ved næste stop er vi nødt til at tage sø-guderne i ed. Er bølgerne eller strøm mod os, må der ikke snorkles, så der fortsættes til en anden lokalitet. Snorkler man ikke, kan man bade enten fra båden eller stranden, hvis man vil det.

 • Dag 5: Pemuteran, BIOROCK

  Efter morgenmaden bliver I introduceret til BIOROCK® koralrevsgenoprettelsesprojektet, der slutter med snorkling på revene. De, der ikke snorkler, får en guidet tur på stranden eller kan bade.

 • Dag 6: Vingård og perlefarm

  Vi besøger en vingård, der på grund af klimaet altid har i gang i alle stader af processen med vinfremstilling. Området, som vi besøger, er vingårdens forsøgsareal på 11 ha, hvor vi får gennemgået de forskellige vinsorter, de arbejder med. De har arbejdet med de oprindelige balinesiske druer i over 25 år og har i dag hyret australske vinmagere. Et stort areal er samtidig udlagt til forsøg med australske vinstokke. I 2020 blev høstet fra dem for første gang, og alle er spændte på om druerne giver grundlag for udvikling og egentlig produktion, der kan eksporteres. Selve den kommercielle del foregår på et andet areal på 45 ha.
  Vi får naturligvis lejlighed til at smage på produkterne.

  På perlefarmen får vi vist hele forløbet med tilblivelsen af en perle, fra allerførste stade til perlen bliver et smukt forarbejdet smykke.

  På vej tilbage til Pemuteran stopper vi ved en lille restaurant, hvor der kan købes frokost. I får selvfølgelig vejledning i, hvad de forskellige retter består af. Priserne ligger mellem 3 kr og 10 kr for en ret. Har I lyst til at slutte dagen med at opleve solnedgangen, er Bukit Kursi med et lille tempel på toppen et godt sted. Opstigningen sker ad stier på omkring 300 ikke så stejle trin. Templet er ikke i sig selv noget specielt, men udsigten over Pemuterans strand er formidabel.

 • Dag 7 og 8: Til egen disposition

  Udover at nyde stranden eller udforske Pemuteran på egen hånd, giver de to dage til egen disposition også mulighed for at tage på korte eller længere ture på Bali. Vi hjælper gerne med forslag og at arrangere dem. Se eksempler på udflugter længere nede efter programmet for gruppeturen.

 • Dag 9: Tempeltur og madlavningskursus

  Vi besøger 3 templer i lokalområdet: Pulaki templet er til ære for den javanesiske præst Nirartha, der ankom til Bali i det tidlige 16. århundrede. Templet ligger på et fladt plateau med klippebakker bag sig. De grå klipper rejser sig bag templet som en kulisse. Øverst på klipperne er der rejst en statue af Nirartha. I junglen bag templet lever der mange makakaber. Legenden siger, at da Nirartha slog sig ned her, eskorterede aberne ham ind i junglen. Af respekt for ham bevogtede de templet som vagter.
  Desværre er de i dag så mange - og så frække - at det har været nødvendigt at beskytte templet med trådhegn mod deres ødelæggelser.

  Pura Pabean templet ligger ved havet næsten overfor Pulaki. Her beder fiskerne om sikkerhed på havet. Templet rummer en usædvanlig blandet udsmykning af både kinesisk og balinesisk kunst. Det er her ved Pura Pabean, at forskere i 1991 og 1994 fandt først kinesisk porcelæn, der kunne dateres til Yim dynastiet og senest fire menneske-skeletter dateret til omkring år 2.500 f.Kr., stadig med intakte armbånd. Fundene har ledt frem til at, der har ligget en toldstation her allerede for 4.500 år siden.

  Melanting templet er de handlendes tempel grundlagt i 1500-tallet. Her beder handels- og forretningsfolk for rigdom og held. På grund af sin rige historiske arkitektur og dets særlige beliggenhed er det det bedste lokale tempel at besøge. Det ligger på skråningerne af Mount Pulaki omgivet af tropisk skov og lokale vingårde. Med sin rigdom af historisk arkitektur og dets beliggenhed giver besøget de fleste en helt speciel oplevelse, og i modsætning til den uro de ofte møder i andre templer, er der fred og naturlig stilhed til at nyde templets skønhed.

  Om eftermiddagen samles vi til et madlavningskursus, hvor de, der har lyst, kan lære at tilberede mange af de lækre balinesiske retter og få viden om de ingredienser og krydderier, der indgår. Undervisningen sker med en balinesisk kok. Efter tilberedningen er retterne dagens middag.

 • Dag 10: Vilde delfiner, Buddha tempel og varme kilder

  I dag skal vi tidligt op og opleve vilde delfiner i solopgangen. Grundet naturens orden kan der være få eller dusinvis. Det er sjældent, at der ingen er. Skulle det ske, kompenserer solopgangen delvist for det.

  Vi skal også opleve Brahmavihara-Arama templet. Til forskel fra de fleste templer her er dette tempel tilegnet Buddha og har en helt særlig historie og slet ikke den alder, man umiddelbart forventer. Det stod først færdigt i 1973, som erstatning for et andet tempel i nærheden. Den nye placering gav mulighed for at bygge en mindre kopi af Borobudur, verdens største Buddha tempel i Yogyakarta på Java. Templet er usædvanligt rigt udsmykket med gaver fra blandt andet Sri Lanka og Thailand.

  Vi slutter udflugten ved de gamle varme kilder i Banjar, hvor det varme vand siges at have rekreativ og terapeutisk effekt på grund af sit svovlindhold. Det fortælles, at området blev opgraderet under den japanske besættelse af Indonesien i Anden Verdenskrig, da vandet kurerede adskillige hudproblemer og reumatiske lidelser. Medbring badetøj, hvis I vil dyppe jer i poolen.

  For de sultne er der to restauranter med et rimeligt udbud fra en kop kaffe til et fuldt balinesisk måltid.

  Om eftermiddagen er det så, efter 8 dage og 8 nætter, tid til at tage afsked med Pemuteran. Måske en sidste snorkling eller en sidste tur langs stranden.

 • Dag 11: Risterasserne i Jatiluwih/Tabanan på vej til Ubud

  Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Ubud. Undervejs besøger vi først en Luwak kaffeplantage; metoden, hvor kaffebønnerne passerer gennem en luwak, af desmerdyr-familien. Her vokser også den ægte balinesiske vanilje. Næste stop er risterasserne i Jatiluwih.

  Dyrkning af ris på terrasser hedder "Subak" på balinesisk. Det blev udviklet i det 9. århundrede og har tætte relationer til balinesernes religiøse liv. Alle beslutninger, fra hvilke sorter der skal dyrkes, rette tid til at sætte planter ud og fordeling af vand, bliver diskuteret og truffet i fællesskab, så alle sikres ligelig fordeling. Subak blev i 2012 anerkendt som UNESCO verdensarv.
  Udover det store område med risterasserne, er risens gudinde Dewi Sri naturligvis også repræsenteret, gengivet i bambus. Der er mulighed for vandre-/trekkingture på stier efter behov.

  Efter frokost sættes kursen mod Ubud, hvor vi planlægger at ankomme om eftermiddagen. For at få lidt afstand til det intense liv i centrum, bor vi i bungalows i rolige omgivelser lidt oppe på en bakke. Her er der ofte er en behagelig vind. Der er også en lille swimmingpool og en lille lokal restaurant.

  Der er kun 8-10 minutters gang til Ubuds hovedstrøg med dets cafeer, butikker, markedet og det royale palads.

 • Dag 12: Ubud på egen hånd

  Balis kunstnerby har masser af turister, intens trafik, forretninger med alt hvad hjertet kan begære, museer, det royale palads og meget mere. Men der er ingen frembusende gadesælgere, heller ikke på markedet. Taxichauffører tilbyder deres service ved at holde et skilt op, men gør sig ikke de store anstrengelser for at hverve kunder. Også her har balineserne tid nok.

  Hvis jeres rejse skal sluttes af med river rafting, elefantsafari eller down-hill-biking fra Batur-vulkanen, arrangerer vi det gerne. Foretrækker I at slappe af, er en idé måske en balinesisk helkropsmassage. I kan også benytte et af de forskellige, nærliggende spa, eller måske at lade sig friste af de mange spa-tilbud i byen, hvor der også udbydes healing, yoga og næsten alt indenfor alternativ behandling baseret på den balinesiske livsform.

  Hvad I ikke bør gå glip af, er et besøg på en Padang restaurant, hvor I kan få serveret den særligt krydrede rendang ret med oksekød. Inden I ankommer til Ubud får I en oversigt over, hvad der ud fra jeres egne interesser kan være værd at opleve.

 • Dag 13: Afrejse fra Bali

  Om eftermiddagen er det tid til at sige farvel til Ubud og sætte kurs mos Denpasar Lufthavn. På vejen dertil aflægger vi et kort besøg ved Mads Langes grav. Han stammede fra Rudkøbing og sejlede på langfart, indtil han slog sig ned først på naboøen Lombok (1834-1838) og her på Bali (1839-1856), hvor han drev handel og rederi. I 1840'erne bistod han de balinesiske rajaher i kampen mod den hollandske kolonimagt og fik tilnavnet ”Kongen af Bali.”

  Inden I går gennem sikkerhedskontrollen, siger jeres rejseleder farvel og tak for denne gang, måske også på gensyn, hvis ikke på Bali, så måske et andet sted i Indonesien

 • Dag 14: Hjemkomst til Danmark

  Flyet lander tidligt næste morgen i Amsterdam, og tilbage er så blot at finde gaten med flyet det sidste stykke hjem.

Rundrejse på Java & Bali
Rundrejse på Java & Bali

Ekstra udflugter

Udover de udflugter, som er beskrevet i programmet, er der også mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter. Ved at købe udflugterne direkte hos vores partnere, kan de sammensættes helt efter jeres interesserer og ønsker, hvilket giver jer ekstra muligheder for de samme penge.

Bemærk, at der kan være transport i forbindelse med udflugtsmålene. De vil altid være inkluderet i et tilbud. Nogle af udflugterne kan kombineres i ét forløb. Alle udflugter kan købes hjemmefra eller direkte hos vores lokale partnere.

Kontakt os for mere information om de nævnte udflugter.

 

Bemærk: Rejsen kan også arrangeres som en personlig rejse med de samme udflugter, der indgår i grupperejsen plus andre udflugter, samt antal dage efter ønske. Få et skræddersyet tilbud, der matcher jeres ønsker. 

Korte udflugter og events (varighed ca. en halv dag):

 • Tempelceremoni
 • Fiskeri med de lokale
 • Trekking i regn- og monsunskov
 • Havskildpaddebevarelse
 • Landbrug i skoven

Længere udflugter (varighed ca. en hel dag):

 • Sekumpul vandfaldene
 • Mount Batur
 • Ijen-krateret i Banyuwangi på Øst Java
 • Trunyan Village
 • Palasari og Blimbinsari Village
 • Golf

Prisinformation

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 15.495,-

Tillæg for enkeltværelse: Kr. 1.540,-

Afrejse: 12. oktober 2022
Hjemkomst: 25. oktober 2022

Prisen inkluderer:

Flyrejse Danmark - Bali t/r
Transport Denpasar - Pemuteran - Ubud - Denpasar
11 overnatninger inkl. morgenmad (1 nat i Denpasar, 8 i Pemuteran og 2 i Ubud)
Udflugter i henhold til program
Dansktalende rejseleder

Vores indonesiske samarbejdspartner

Denne rejse er udviklet af vores indonesiske samarbejdspartner, Kembang Travel. Kembang Travel udvikler ansvarlig, bæredygtig turisme i samarbejde med lokalbefolkningen. Siden 1963 har de opbygget knap 60 års personlig erfaring med Indonesien.

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.