Spændende 3-dages bustur til dejlige Fyn
3 dage • 4-stjernet hotel • Inkl. udflugter • Afrejse d. 26. juni 2022

Tag med på denne spændende 3-dages bustur til ”Det smilende Fyn” med besøg på Egeskov Slot, Svendborg, Skarø og Odense med H.C. Andersens Hus.

Tilmeld dig vores bustur til Fyn ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Cirkusrevyen 2020

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 4.095,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 550,-

Afrejsedato: Søndag den 26. juni 2022
Hjemkomst:
Tirsdag den 28. juni 2022

Opsamlingssteder:
Ældresagens kontor i Nørresundby (andre påstigningssteder på ruten kan aftales).

Er du medlem af Ældresagen?
Denne tur er lavet i samarbejde med Ældresagen, og du får derfor kr. 300,- pr. person i rabat, hvis du er medlem af Ældresagen.

Prisen inkluderer:

Kørsel i 4-stjernet bus iht. program
Morgenkaffe og rundstykker i bussen på udrejsen
Frokost sandwich dag 1
Entré til Egeskov inkl. adgang til Slottet
2 x 2-retters middag (ekskl. drikkevarer)
2 overnatninger inkl. morgenmad på Scandic Hotel Odense
Guidet byrundtur i Svendborg
Heldagsudflugt til Skarø inkl. færgeoverfart, frokost inkl. øl/vand eller 1 glas vin, byvandring med lokalguide, strandsafaritur inkl. tur i Apotekerhaven og snaps/haps, hjemmebagt kage m. skum og kaffe/the ad libitum
Entré til H.C. Andersens Hus i Odense
Frokost i restaurant "Dejlig" i H.C. Andersens Hus

Program

Dag 1: Egeskov og ankomst til Odense

Afgang fra Ældresagens kontor i Nørresundby kl. 8:00 (andre påstigningssteder på ruten kan aftales). Undervejs kaffe/rundstykker i bussen.

Kort før middag ankommer vi til Egeskov Slot, hvor vi  spiser vores medbragte frokostsandwiches. Efter frokosten er der tid til at se på slottet og de omkringliggende museer og attraktioner.

Slottet rummer 66 værelser. Det er dog ikke alle man kan besøge, men grevefamilien inviterer indenfor i mange af de smukke stuer, Riddersalen og loftet. Gå på opdagelse og mærk historiens vingesus. Man kan også se verdens mest eventyrlige dukkehus Titanias Palads. Paladset indeholder 3000 unikke dele, heraf mange små kunstskatte samlet fra hele verden.

Glæd dig også til at opleve

  • Veteranmuseet: rummer veteranbiler og fly fra Egeskov samling. Familen Ahlefeldt har altid haft en passion for at samle.
  • Falckmuseet: På Egeskov findes også landets eneste museum for redningstjenesten Falck. Her kan man se både Falcks og samfundets udvikling fra 1906 og til i dag.
  • Mennesker og Mekanik: En udstilling der viser eksempler på mekanik fra 1860 til 1910. Hestevogne, biler og landbrugsredskaber.
  • Haven: Gå en tur i de mange haver og nyd de flotte farver.

Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel i Odense, hvor der venter os den dejlig 2-retters middag.

Dag 2: Svendborg og Skarø

Efter morgenmad på hotellet kører vi  mod Svendborg, hvor der først venter os en 1½ times guidet rundvisning. Vi er midt i et markant søfartsområde. Værfter og rederier har været områdets mest fremtrædende erhverv og er stadig i dag byens sjæl. Hør hvad der sker, når byens indbyggere føler at denne kulturarv er truet.

Svendborg Havn blev i slutningen af 1800 -tallet en af Danmarks største. Derfor valgte Mærsk familien også at rykke teltpælene op fra Dragør og bosætte sig i Villa Anna i Svendborg i 1884. Og derfor startede nu verdens største containerskibsrederi i byen. Familien Mærsk måtte trodse en massiv modstand fra de lokale før de i 1904 kunne købe deres første stål skib. Få den berømte historie.

Sidst på formiddagen er det tid til en tur til en af de mange små øer i Det Sydfynske Øhav, nemlig Skarø. Skarø er en af Svendborg kommunes tre småøer. Der bor kun godt 20 personer på øen om vinteren.

Vi skal bl.a. besøge virksomheden Skarø Is, som begyndte med at fabrikere 50 små bægre is på en lille ismaskine i køkkenet for at sælge dem i deres lille souvenirbutik. I dag har ejerne Britta Tarp og Martin Jørgensen en moderne is fabrik og eksporterer den velsmagende is til store dele af verden. Isen er økologisk og baseret på birkesaft og sukkertang.

Vores lokalguide har sørget for de rette ingredienser til en oplevelsesrig dag, hvor du får den smukke og uspolerede natur helt ind under huden. Du møder spændende øboere og hører om livet på øerne før og nu. Dagen byder bl.a. på:

  • Frokost på Café SommerSild
  • Byvandring med lokalguide
  • Strandsafaritur inkl. tur i Apotekerhaven og snaps/haps
  • Hjemmebagt kage m. skum og kaffe/the ad libitum

OBS! Vi går ca. 2 km i løbet af dagen.

Efter ankomsten til Svendborg kører vi tilbage til vores hotel i Odense og får igen en 2-retters middag på hotellet.

Dag 3: H.C. Andersens hus og hjemrejse

Efter morgenmaden er det ved at være tid at vende hjemad igen, men først kører vi først ind til Odense Centrum, hvor der bliver lidt tid på egen hånd. Så besøger vi det nye H.C. Andersens Hus, hvor vi også får en god frokost.
Museet er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma og består af både indendørs og udendørs rum, der tilsammen strækker sig over 12600 m2. To tredjedele af museet befinder sig under jorden.

Efter at have set dette nye og spændende museum kører bussen os mod Nordjylland, og vi forventer at ankomme til Nørresundby sidst på eftermiddagen.

Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020

Anmeldelser fra tidligere rejsende

"Tak for en veltilrettelagt 2-dages bustur til København d. 1. og 2. oktober 2021. Alt fungerede. Dejlig bus, venlig og hjælpsom chauffør, god forplejning på turen. God indkvartering på Glostrup Park Hotel. Busrundtur i København. Turens højdepunkt ikke at forglemme: spisning i restaurant Postgården og derefter Cirkusrevyen. Dagen derpå besøg på Kronborg, hvor der var mulighed for at se en udstilling af Jim Lyngvad. På alle måder en fin tur. Tak."
-
Birgit og Erik, oktober 2021

“Det var en rigtig dejlig tur til København 15.-16. maj. En oplevelse på bakken. Ligeså Kronborg om søndagen. Her var det let at komme til at læse/sætte sig ind i historien, da der ikke var overfyldt med mennesker. Vi blev transporteret i en god bus med hjælpsomme chauffører. Spurgte man om hjælp hos chaufføren, var han altid parat til at give en hjælpende hånd. Altså ros til Euro Tourist og Jørns busser.”
-
Margit, maj 2021

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.