3-dages storbyrejse til Göteborg
3 dage • 4-stjernet hotel • Afrejse den 15. oktober 2021

Lige på den anden side af Kattegat ligger storbyen Göteborg og venter på os. Tidligere var Göteborg nok mest kendt for sin store havn og den tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol med et rigt kulturliv og masser af aktiviteter for alle. Her findes masser af shoppingmuligheder, spændende museer og store grønne parker midt i byen.

På vores 3-dages tur kan vi umuligt nå det hele, men vi har sammensat en spændende tur, hvor man får et godt indtryk af byen og dens omgivelser. Udover det faste program bliver der også tid til, at man kan gå på opdagelse i byen på egen hånd.

Med på turen har vi en meget kyndig guide, nemlig Arne Zachariassen, som kender byen som sin egen bukselomme, da han har svenske aner og derfor er kommet i byen, siden han var barn. Desuden har Arne i mange år arbejdet inden for turisterhvervet, både på færgerederierne, rejsebureauer, hoteller mv.

Tilmeld dig vores storbyrejse til Göteborg 2021 ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Cirkusrevyen 2020

Scandic Hotel Europa

4-stjernet hotel beliggende lige ved det pulserende shoppingcentrum Nordstan, men også tæt på de mere stille, brostensbelagte gader med hyggelige cafeer og eksklusive butikker. Hotellet har 456 værelser, restaurant, bar og indendørs swimmingpool. Værelserne har bad, toilet, TV, strygejern og -bræt samt gratis Wi-Fi.

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 3.295,-

Pris for medlemmer af Ældresagen:
Kr. 2.995,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 830,-
(Bemærk: Kun få enkeltværelser)

Rejsedato:
Afrejse den 15. oktober 2021 med hjemkomst den 17. oktober 2021

Prisen inkluderer:

Bustransport og færge ifølge program
Morgenbuffet på udrejsen
Middagsbuffet på hjemrejsen
2 nætter på SCANDIC Hotel Europa
2 x lækker morgenbuffet
2 x 2-retters aftensmad på hotellet
Dansk guide med på hele turen
Busudflugt iflg. program
Billet til Paddan Havnerundfart
2 x frokost lørdag og søndag

Program

Fredag den 15. oktober

Bussen starter fra Torvet 5 i Nørresundby kl. 06:30 og kører til Frederikshavn. Afgang fra Frederikshavn kl. 08:00 med Stena Jutlantica – morgenbuffet inkluderet. Ankomst til Göteborg kl. 11:30

Vi bliver her mødt af vores svenske bus, som kører os til Scandic Hotel Europa, som ligger i hjertet af Göteborg, lige ved det store indkøbscenter Nordstan.

Efter at have fået vores værelser er der lidt tid til et lille hvil. Kl. 15 vil der være en guidet rundtur til fods i Göteborgs bymidte. Vi ser bl.a.:
Trädgårdsforeningen – en af Europas bedst bevarede parker fra 1800-tallet. Den ligger midt i byen, kun få skridt fra hotellet
Domkyrkan
Saluhallen – Göteborgs første indendørs indkøbscenter fra 1888
Kungsportsavenuen – Göteborgs flotte avenue, hvor alle de fine og dyre butikker findes
Paddan Kanalrundfart

Vi slutter af med en kanalrundfart med de klassiske sightseeingbåde, hvor vi kommer til at sejle på de gamle voldgrave fra 1600-tallet og får historien om Göteborgs tilblivelse. Under turen passerer vi også Göteborgs Operaen, Feskekörka, Läppstiftet (udsigtsbygning), de gamle værftsområder og grønne parker. Efter en spændende rundtur går vi tilbage til hotellet.

Der vil være fælles middag på hotellet kl. 19:00.

Lørdag den 16. oktober

Morgenmad på hotellet fra kl. 07:00 – 09:00.
Ved 09:30-tiden bliver vi hentet af vores bus, som tager os på en spændende tur rundt i byen. Vi kommer forbi alle de kendte steder, såsom Kungsportsavenyn, hvor statuen af Poseidon (Carl Milles) poserer for Kunstmuseét , Scandinavium, de 2 Ullevier Nya og Gamla og forlystelsesparken Liseberg for blot at nævne nogle få. Efter turen forsætter vi ud af byen nordpå til Kungälv, hvor vi gør et stop. Det var her, grænsen i gamle dage gik mellem Sverige og Norge. Herefter går turen videre mod Stenungsund og ud i skærgården til øerne Orust og Tjörn. Vi kommer til at høre om ”broen, der blev påsejlet
og brød sammen”. Vi skal også opleve den hyggelige by Skärhamn, hvor vi bl.a. besøger det berømte Nordiska Akvarellmuset. Hjemturen går via Trollhättan, hvor der bliver tid til at se og høre historien om de mange sluser.

Fælles middag på hotellet kl. 19:00.

Søndag den 17. oktober

Kl. 09:30 bliver vi hentet af bussen, som kører os først til Göteborgs Botaniska Trädgård. Med sine 175 hektar er haven en af de største af sin slags i Europa. I haven og drivhusene findes mere end 16000 forskellige planter, så der er nok at se på. Efterfølgende bliver der tid til et besøg i Slottsskogsparken, som er et vidstrakt natur- og rekreationsområde midt i byen. Der bliver også tid til et besøg i den hyggelige bydel Haga, som er en af Göteborgs ældste bydele. Her findes gamle ”landshövdingehuse” og bilfrie gader. Området er fyldt med små hyggelige butikker og cafeer.
Inden vi skal mod færgen, vil der for de interessrede være mulighed for et besøg i Röhska Museum og Design and Craft. Desværre modtager de pga. Corona kun max. 8 personer ad gangen, hvorfor dette ikke kan inkluderes i rejsen p.t.

Afrejse fra Göteborg med Stena Jutlantica kl. 16:00 (middagsbuffet inkl.). Ankomst til Frederikshavn kl. 19:25. Hjemkomst til Nørresundby ca. kl. 20:30.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Langtidsferie Spanien
Cirkusrevyen 2020

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.