Rejse til Göteborg: Nordens øl-mekka!
3 dage • 4-stjernet hotel • Afrejse d. 2. september 2022

Lige på den anden side af Kattegat ligger storbyen Göteborg og venter på os. Tidligere var Göteborg nok mest kendt for sin store havn og den tunge industri, men i dag er storbyen forvandlet til en moderne metropol med et rigt kulturliv og masser af aktiviteter for alle. Her findes masser af shopping muligheder, spændende museer, store grønne parker midt i byen.

Det vælter frem med mikrobryggerier i Göteborg. Enhver, der stadig tror, at svensk øl bare er lig med Pripps Blå Lättöl på 2,2 procent, kan godt tro om. For med omkring 35 bryggerier har Göteborg lanceret sig som lidt af et svensk ølparadis, og vi kommer på turen til at besøge nogle af disse.

På vores 3-dages tur kan vi umuligt nå det hele, men vi har sammensat en spændende tur, hvor du får et godt indtryk af byen og dens omgivelser. Udover det faste program bliver der også tid til, at man kan gå på opdagelse i byen på egen hånd.
Med på turen har vi den kyndige guide Arne Zachariassen, der kender byen som sin egen bukselomme, da han har svenske aner og derfor er kommet i byen, siden han var barn. Desuden har Arne i mange år arbejdet inden for turisterhvervet, både på færgerederierne, rejsebureauer, hoteller mv.

Tilmeld dig vores storbyrejse til Göteborg 2021 ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Cirkusrevyen 2020

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 4.195,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 800,-
(Bemærk: Kun få enkeltværelser!)

Afrejse: Fredag den 2. september 2022
Hjemkomst: Søndag den 4. september 2022

Er du medlem af Ældresagen?
Denne tur er lavet i samarbejde med Ældresagen, og du får derfor kr. 300,- pr. person i rabat, hvis du er medlem af Ældresagen.

Prisen inkluderer:

Bustransport og færge ifølge program
Morgenbuffet på udrejsen
Dagens ret på hjemrejsen
2 overnatninger på Scandic Göteborg Central
2 x lækker morgenbuffet
2 x 2-retters aftensmad på hotellet
Dansk guide med på hele turen
Ølsmagnings-tur iflg. program
Billet til Paddan Havnerundfart

Program

Fredag den 2. september

Bussen starter fra Torvet 5 i Nørresundby kl. 06:30 og kører til Frederikshavn. Afgang fra Frederikshavn kl. 08:00 med Stena Jutlantica – morgenbuffet inkluderet Ankomst til Göteborg kl. 11:30.

Vi bliver her mødt af vores svenske bus, som kører os til Scandic Göteborg Central. Et helt nyt hotel beliggende, som navnet siger, centralt i Göteborg. Efter at have fået vores værelser er der lidt tid til et lille hvil. Kl. 15 vil der være guidet rundtur til fods i Göteborgs bymidte. Vi skal bl.a. se:

  • Trädgårdsforeningen – en af Europas bedst bevarede parker fra 1800-tallet. Den ligger midt i byen, kun få skridt fra hotellet.
  • Domkyrkan.
  • Saluhallen – Göteborgs første indendørs indkøbscenter fra 1888.
  • Kungsportsavenuen – Göteborgs flotte avenue hvor alle de fine og dyre butikker findes.
  • Paddan Kanalrundfart. Vi slutter af med en kanalrundfart med de klassiske sightseeingbåde, hvor vi kommer til at sejle på de gamle voldgrave fra 1600-tallet, mens vi får historien om Göteborgs tilblivelse. Under turen passerer vi også Göteborgs Operaen, Feskekörka, Läppstiftet (udsigtsbygning), de gamle værftsområder og grønne parker.

Efter en spændende rundtur går vi tilbage til hotellet.
Fælles middag på hotellet kl. 19:00.

Lørdag den 3. september

Morgenmad på hotellet fra kl. 07:00 – 09:00. Dagens tema er ”øl”. At brygge og nyde øl er ikke nogen ny foreteelse i Göteborg. Allerede da byen blev grundlagt i 1621, var ølbryggeriet i gang. I 2000 blev byens sidste ølbryggeri, Pripps, opkøbt af Carlsberg, som flyttede produktionen til udlandet, og sorgen var stor hos Göteborgs ølfantaster. Hvad skulle de nu gøre? Var de for altid dømt til at drikke dansk øl? Heldigvis ventede de sønderknuste Göteborgere ikke længe, da der snart skød en række mindre håndværksbryggere op. Antallet af små bryggerier i Sverige steg i perioden 2007-2017 fra 30 til 300, og i dag betragtes Göteborg som Sveriges øl-hovedstad med flere internationalt anerkendte varemærker. Vi skal i dag besøge nogle stykker af dem:

Göteborg Nya Bryggeri: Bryggeriet producerer mange forskellige typer øl fra mørkeste porter til vel humoristiske moderne sorter. Göteborgs New Starkpilsner er den øl, der sælger mest og har været længst i sortimentet.

Bryggerimuseet i Göteborg: Museet består af smukt udsmykkede lokaler med meget fine bryggerirelaterede genstande. Der findes en værdifuld udstilling, der omfatter historiske produktionsapparater som aftapnings- og korkmaskiner, formeringsapparater, gærpresser, ølfiltre, maltudstyr, våde hjul, flasketransportør, gamle skråninger, tønder og emballage ud over mange. Museet ligger ved siden af bryggeriet og tilbyder smagsprøver, ture og konference-faciliteter. Rundvisning og frokost inkl. 1 øl.

Beerbiblioteket: Et håndværksbryggeri grundlagt i Göteborg af fire venner fra forskellige dele af verden. Navnet stammer fra det latinske ord bibliotheca, som betyder bibliotek – normalt en bogsamling, men her en samling af øl. Filosofien er at brygge nye øl, som bryggerne gerne selv vil drikke.

Stigbergets Bryggeri: Oprindeligt blev bryggeriet startet, fordi man ønskede at lave øl til deres egen restaurant Kino på Hagabion. Tre år senere blev IPA Gbg Beer Week 2016 rangeret som en af verdens bedste.

Ocean Bryggeri: I efteråret 2007 sad grundlæggerne af Oceanbryggeriet på samme sportspub og drak god øl. Da det kom frem, at der var en brygger, en sælger og en økonom i banden, opstod ideen om at starte et bryggeri i Göteborg. Efter en del papirarbejde blev der købt et  bryggerifabrik og opbygget et bryggeri i Lyckholms lokaler i Göteborg.
I marts 2017 blev Oceanbryggeriets nye bryggeri færdiggjort på en grund i Åby uden for Göteborg og er nu vokset fra et lille bryggeri, der gik i halv fart, til en større virksomhed med fuldtidsansatte. Øl-smagning (6 forskellige øl).

Fælles middag på hotellet kl. 19:00.

Søndag den 4. september

Kl. 09:30 bliver vi hentet af bussen, som først kører os til Göteborgs Botaniska Trädgård. Med sine 175 hektar er haven en af de største af sin slags i Europa. I haven og drivhusene findes mere end 16.000 forskellige planter, så der er nok at se på.

Efter dette besøg bliver der tid til et gåtur i Slottsskogsparken, som er et vidstrakt natur- og rekreationsområde midt i byen. Der bliver også tid til et besøg i den hyggelige bydel Haga, som er en af Göteborgs ældste bydele. Her findes gamle ”landshövdingehuse” og bilfrie gader. Området er fyldt med små hyggelige butikker og cafeer.
Inden vi skal mod færgen, vil der for de interesserede være mulighed for et besøg i Röhska Museum og Design and Craft.

Afrejse fra Göteborg med Stena Jutlantica kl. 15:45 (Dagens ret inkl.). Ankomst til Frederikshavn kl. 19:00 og til Nørresundby ca. kl. 20:00.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Cirkusrevyen 2020
Langtidsferie Spanien
Langtidsferie Spanien
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020

Scandic Göteborg Central

Et helt nyt hotel beliggende ved Göteborgs havn, kun få minutters gang fra det pulserende shoppingcentrum Nordstan, men også tæt på de mere stille brostensbelagte gader med hyggelige cafeer og ekslusive butikker. Hotellet har 451 værelser, restaurant og bar. Værelserne har bad, toilet, TV, strygejern og -bræt samt gratis WI-FI.

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.