Tag med på storbyrejse til skønne Rom
5 dages rejse i foråret med Lars Bang, 22. - 26. april 2024

Rom er en rejse værd! Her møder du historien overalt i byen. Fortællinger fra Antikken. Fortællinger fra kirkens historie. Fortællinger om Italiens genrejsning, og historier fra nyere tid. Samtidig er Rom en levende og charmerende by med en umiddelbar befolkning, som elsker at servicere deres besøgende. Vi skal opleve byen til fods og med bus.

Vi skal bo midt i centrum af den gamle by i gåafstand fra Peterskirken & Vatikan museet, Pantheon og Den spanske Trappe. Her ligger Antico Caffe Greco og hvor H.C. Andersen dagligt kom forbi for at hente dagens post. Du får eventyrlige dage i hjertet af Rom med kyndige folk som din guide. Du kan få tid på egen hånd til bare at nyde at være turist i ”Den evige stad”.

En storby- og kulturrejse til Rom afviklet af Lars Bang Jensen i samarbejde med KulturKlub Fokus og med Euro Tourist som teknisk arrangør.

Cirkusrevyen 2020

Lars Bang Jensen har i flere end 15 år arbejdet med afvikling af kultur-rejser i Europa. Han har besøgt Rom med gæster for diverse rejsebureauer en række gange og har et etableret samarbejde med lokale dansktalende guider i Rom, som vi vil have glæde af.

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 8.500,-

Prisen inkluderer:

Flybillet med SAS, Aalborg - Rom t/r
1 stk. check-in bagage samt 1 stk. håndbagage pr. person
4 overnatninger inkl. morgenmad på Hotel Genio ****
Transfer fra lufthavnen til hotel og retur inkl. orienterende byrundtur

Afrejsedato: Mandag den 22. april 2024
Hjemkomst:
Fredag den 26. april 2024

Afrejse fra: Aalborg Lufthavn

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.695,-

Øvrige tilvalg:
Entre og guide Vatikanmuseet kr. 295,-
Entre og guide Colosseum kr. 250,-
Fællesmiddage kr. 295,- pr. dag

Program

Dag 1: Mandag den 22. april

Kl. 8.15 Afgang med fly mod Rom fra Aalborg Lufthavn. Fly fra SAS via København. (55 minutter i Kbh.)
Kl. 13.45 Ankomst til Rom. På vej mod vores hotel i centrum af Rom tager vi os tid til et stop på den gamle antikke vej: Via Appia. Vejen mod syd var en del af romernes omfattende vej-system etableret for ca. 2200 år. Vi får en lille introduktion til byen når vi kører frem mod vores hotel. Vores hotel er centralt placeret ved Plazza Navona. Fra vores hotel kan vi til fods når de fleste an de antikke mindesmærker, og vi har ca. 800 meter til Peterskirken. Guide Paivi Romu.
Kl. 19.00 Aften-spisning på restaurant Virgilio på Campo di Fiori i gangafstand fra vores hotel (Tilvalg: 295 kr.)

Dag 2: Tirsdag den 23. april - Klassisk tur i det centrale Rom

Kl. 7.00 Morgenbuffet i restaurant øverst i vores hotel. Morgenbuffet er inkluderet alle dage.
Kl. 9.00-14.00 Slentretur i centrum fra vores hotel. Vi opsøger de kendte steder i centrum: Den spanske Trappe, Pantheon, Trevi-fontænen og Plaza del Popolo. Vi holder middagspause i Borghesehaven, der er romernes flotte bypark. Omvisning ved Paivi Romu. Udflugten er inkluderet.
Kl. 14.00 Eftermiddag på egen hånd.
Kl. 20.00 Mulighed for at deltage i fællesspisning på Restaurant Orso 80. En fin traditionel familie-drevet restaurant i nærheden af vores hotel. (Tilvalg 295 kr.)

Dag 3: Onsdag den 24. april - Det antikke Rom

Kl. 7.00 Morgenbuffet
Kl. 9.00 På vandring på Forum Romanum & mulighed for besøg i Colosseum på egen hånd. Vores guide er igen Paivi Romu. (Tilvalg: Entre og guide 250 kr.)
Kl. 14.00 Mulighed for at deltage i eftermiddagsbesøg i Peterskirken med Lars Bang Jensen.
Kl. 20.00 Mulighed for at deltage i fællesspisning efter aftale.

Dag 4: Torsdag den 25. april - mulighed for besøg i Peterskirken og Vatikanmuseet

Kl. 7.00 Morgenbuffet
Kl. 8.00 Formiddag / dag på egen hånd.
Kl. 14.00-17.00 Mulighed for besøg i Vatikan-museet med lokal guide. Afgang fra hotel kl. 13.00 (Tilvalg: Entre inkl. guide 295 kr.)
Kl. 20.00 Mulighed for at deltage i fælles aftenspisning hos Restaurant Lilli (begrænset deltagerantal).

Dag 5: Fredag den 28. april

Kl. 7.00 Morgenbuffet
Kl. 8.00 Afgang fra vores hotel mod Ostia. Tidligere Roms havneby. Et spændende arkæologisk område, der giver indblik i byliv i romertiden. Guide: Paivi Romu. Inkl. Kl. 14.35 Afgang fra Rom med SAS-fly mod København (2 timer i København Lufthavn). Ankomst Aalborg kl. 19.55.

Info-arrangement

Der afvikles et introducerende arrangement tirsdag den 27. februar 2024 kl. 11.00 -14.00 i Kino Hjallerup, Søndergade 10, 9320 Hjallerup. Vi skal se en ny film med blandt andre Bodil Jørgensen. En film, der udspiller sig i Rom.
Pris 150 kr. inkl. let spisning med et glas rødvin. Er du medlem af Filmklub Danmark, kan du benytte din rabat og vil kunne deltage for en pris på 105 kr. inkl. let spisning. Vil du køre med vores minibus til og fra Hjallerup, koster det ekstra 80 kr. Tilmelding til info-arrangement hos Fokus Folkeoplsyning på www.fokus-folkeoplysning.dk

Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020

Vores hotel

Hotel Genio ****

Hotellet ligger lige ved Piazza Navona og kun nogle få minutters gang fra markedspladsen Piazza Campo de Fiori. Bedre beliggende findes næsten ikke. Værelser med bad/toilet, telefon, tv, minibar, aircondition, hårtørrer. På hotellet findes bar, tv-stue, terrasse, elevator. Trådløs internet. Den italienske morgenmadsbuffet indtages på hotellets nye cafe på tagterrassen med en fantastisk flot udsigt over byen.

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.