Tag med Lars Bang til på storbyrejse Rom
5 dages rejse til dejlige Rom i foråret, 24. - 28. april 2023

Rom er en rejse værd! Her møder du rig historie overalt i byen. Fortællinger fra Antikken, fra kirkens historie, om Italiens genrejsning og historier fra nyere tid. Samtidig er Rom en levende og charmerende by med en umiddelbar befolkning, som elsker at servicere deres besøgende. Vi skal opleve byen til fods, med bus og med metro.

Vores rejse til Rom er et godt tilbud til den, der 1. gang skal besøge Rom, men også til den, der vil genopleve byen, fordi vi bor så centralt, at man fint kan opleve byen på egen hånd med eget program. Vi har derfor valgt at lade en række af arrangementerne være tilvalg, således man selv bestemmer om man vil deltage eller ej.

På rejsen tager vi bl.a. afsæt i 4 nordiske personligheder, hvor Rom blev afgørende for deres liv: Den dansk-islandske billedhugger Bertel Thorvaldsen, danske H. C. Andersen, samt de to svenske personligheder Den hellige Birgitta fra Vadstena og den abdicerede Droning Kristina.

Vi skal bo midt i centrum af den gamle by i gåafstand fra Peterskirken, Vatikan-museet, Pantheon og den Spanske Trappe. Her ligger Antico Caffe Greco, hvor H.C. Andersen dagligt kom forbi for at hente dagens post. Du får eventyrlige dage i hjertet af Rom med kyndige folk som din guide. Du kan få tid på egen hånd til bare at nyde at være turist i ”Den evige stad”.

En storby-rejse og kultur-rejse til Rom afviklet af Lars Bang Jensen i samarbejde med KulturKlub Fokus, Ældresagen i Aalborg og med Euro Tourist som teknisk arrangør.

Cirkusrevyen 2020

Lars Bang Jensen har i flere end 15 år arbejdet med afvikling af kultur-rejser i Europa. Han har besøgt Rom med gæster for diverse rejsebureauer en række gange og har et etableret samarbejde med lokale dansktalende guider i Rom, som vi vil have glæde af.

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 7.200,-

Prisen inkluderer:

Flybillet med SAS, Aalborg - Rom t/r
1 stk. check-in bagage samt 1 stk. håndbagage pr. person
4 overnatninger inkl. morgenmad på Hotel Genio ****
Transfer fra lufthavnen til hotel og retur inkl. orienterende byrundtur

Afrejsedato: Mandag den 24. april 2023
Hjemkomst:
Fredag den 28. april 2023

Afrejse fra: Aalborg Lufthavn

Tillæg for enkeltværelse: kr. 850,-

Øvrige tilvalg:
Entre og guide Vatikanmuseet kr. 295,-
Entre og guide Colosseum kr. 250,-
Fællesmiddage kr. 275,-
Udflugt Albanerbjergene kr. 500,-   

Program

Dag 1: Mandag den 24. april

Kl. 8.20 Afgang med fly mod Rom fra Aalborg Lufthavn. Fly fra SAS via København. (55 minutter i Kbh.
Kl. 12.35 Ankomst til Rom. På vej mod centrum besøger vi katakomberne i San Calisto og får en mindre orienterende bytur på vej mod vores hotel: Hotel Genio, Rue. Hotellet er centralt placeret mellem Plazza Navona & Engelsborg. Vi har ca. 500 meter i Peterskirken.
Indkvartering og derpå en bytur i vores nær-område.
Kl. 19.00 Aften-spisning på restaurant i nærhed af hotel. (Tilvalg kr. 275,-)

Dag 2: Tirsdag en 25. april - Peterskirken og Vatikanmuseet

Kl. 9.00 Vi besøger Peterskirken. Omvisning ved lokal-guide Paivi Romu, der meget passende kommer fra Finland, gammel Spies-guide nu bosat i Rom på 32. år (inkluderet).
Kl. 12.00 Frokost på egen hånd.
Kl. 13.30 Mulighed for besøg i Vatikan-museet med lokal guide. (Entre inkl. guide kr. 295,-)
Kl. 18.00 Middag på egen hånd.
Evt. aften program med koncert…

Dag 3: Onsdag den 26. april - Det antikke Rom

Kl. 9.00 Vandring på Forum Romanum & mulighed for besøg i Colosseum på egen hånd. Vores guide er igen Paivi Romu. (Tilvalg Entre og guide kr. 250).
Kl.18.30 Mulighed for at deltage i sen eftermiddagsmesse i Den hellige Birgittas Klosteret på Plazza Farnese, med mulighed for at se kloseteret efterfølgende.
Middag på egen hånd.
Evt. aften koncert.

Dag 4: Torsdag den 27. april

Dag på egen hånd - eller deltagelse i udflugt op i bjergene omkring Rom.
Kl. 8.00 Dag på egen hånd.
Eller deltagelse i udflugt til Albaner bjergene med besøg på vingården Cassa Pilozzo. (Tilvalg kr. 500,-)
Kl. 19.00 Fælles aftenspisning. (Tilvalg kr. 275,-)

Dag 5: Fredag den 28. april

Kl. 8.00 Dag på egen hånd - eller med Lars på vandring på sporet af Kejser Augustus. Vi opsøger Arc Pacis og Mausuleet for Kejser Augustus. Det ligger i vores baghave og nås hurtigt til fods. Vi går igen over Plazza del Popola og får flere skrøner fra dengang.
Kl. 11.30 Afgang fra Hotel Genio mod lufthavn.
Kl. 14.30 Afgang fra Rom med SAS-fly mod København (2 timer i København Lufthavn) Ankomst Aalborg kl 19.50.

Info-arrangement

Der afholdes info-arrangement i samarbejde med Ældresagen onsdag den 1. februar kl. 11.00 i Ældresagens lokaler på Torvet i Nørresundby. Der afholdes italiensk- filmdag i Cinema Vista tirsdag den 16. februar kl. 11.00 – 14.00. Denne mini biograf er placeret som en del af Center for Dansk Jazzhistorie ved Nordkraft. Nærmere program fremkommer 1. januar.

Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020
Cirkusrevyen 2020

Vores hotel

Hotel Genio ****

Hotellet ligger lige ved Piazza Navona og kun nogle få minutters gang fra markedspladsen Piazza Campo de Fiori. Bedre beliggende findes næsten ikke. Værelser med bad/toilet, telefon, tv, minibar, aircondition, hårtørrer. På hotellet findes bar, tv-stue, terrasse, elevator. Trådløs internet. Den italienske morgenmadsbuffet indtages på hotellets nye cafe på tagterrassen med en fantastisk flot udsigt over byen.

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.