Historie & kultur i Tyrkiets største by

Istanbul er et mekka for de shoppingglade! På jeres studietur til Istanbul kan I besøge Grand Bazar, der rummer butikker af enhver slags, eller tage en tur på hovedstrøget, Istiklal Caddesi. Hvis I vil fornemme den ægte tyrkiske handelsatmosfære, skal I gå ned ad de mange sidegader til strøget. Den kulinariske oplevelse er også helt i top.

Byen har masser af historie, men er samtidig blevet én af Europas mest moderne byer de seneste år. Istanbul ligger på to kontinenter, så I kommer til at opleve kulturen fra både Europa og Asien. Tyrkiet blev skabt på resterne af det osmanniske rige – et rige som i mere end 600 år var en verdensmagt og som bredte sig over den vestlige del af Asien, det sydøstlige Europa samt Nordafrika. I dag er der reminiscenser fra storhedstiden overalt i Tyrkiet, og uanset hvor I vælger at gå hen, er der spændende kulturseværdigheder og smuk natur i baglandet.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Istanbul m/fly 5 dage/4 nætter
Fra kr. 2.235,- pr. person

Prisliste

ISTANBULLavsæson 01.11 - 28.02Ekstra natHøjsæson 01.03 - 31.10Ekstra nat
Pr. person, fra
Nobel Hostel22351002545145
Orient Hostel23501252545145
Hotel Yavuz25801802695180
Hotel Kaya25801802695180
Hotel Ilicak25451702660170

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse Aalborg/Billund/København – Istanbul t/r inkl. lufthavnsafgifter/skatter
  • 4 nætter inkl. morgenmad i flersengsværelser på vandrerhjem
  • Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation på fly og indkvarteringssted, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Besøgsprogram

I kan glæde jer til mange store oplevelser på jeres studietur i Istanbul.

Hagia Sophia – Den enorme moské er i dag museum og byens mest berømte vartegn. Et arkitektonisk mesterværk med en fantastisk og meget broget historie. En studietur i Istanbul bør inkludere et besøg her.
Den Blå Moske – Ligger lige ved siden af Hagia Sophia og er næsten lige så imponerende. Det skyldes de 20.000 blå fliser, der pryder moskeens ydre og indre samt den store kuppel på 43 m. Moskeen er stadig en religiøs bygning, og derfor forventes det, at besøgende viser respekt ved at have tøj på, der dækker skuldre og knæ. I skal tage skoene af ved indgangen, og pigerne skal have tørklæder på.
Topkapi paladset – Et andet must på jeres studietur er Topkapi  Paladset fra 1400-tallet. Her kan I fantasere jer tilbage til 1001 nats eventyr med haremskvinder og slørdans. Tidligere var paladset sultanens bopæl, og i dag er det et meget eksotisk og spændende museum.
Bosporus – det smalle stræde, der adskiller Asien og Europa. Her får I en uforglemmelig oplevelse af mødet mellem Østen og Vesten, og Istanbul er utrolig smuk fra vandsiden.
Basar – Jeres studietur i Istanbul vil ikke være fuldendt, hvis ikke I besøger den store basar. Her er der østerlandsk stemning for alle pengene med over 4000 boder, forretninger, cafeer og meget mere. Gå på opdagelse i de tætpakkede basargader, der rummer alt, hvad hjertet kan begære. Tøj, sko, smykker, tæpper, glas, porcelæn – kort sagt alt.
Krydderibasar – Indsnus også duftene og stemningen på Krydderibasaren. En farverig basar med alverdens krydderier, tyrkisk slik, tørrede frugter, urter og nødder. Husk at købe noget med hjem, så I stadig kan smage Tyrkiet, når I er kommet hjem fra jeres studietur i Istanbul.

 

 

Indkvartering

Nobel Hostel 4_web

 

Nobel Hostel
Sultanahmet Mh., Mimar Mehmet Ağa Cd. No:16, 34112 Fatih/İstanbul, Tyrkiet
Tel.: +90 212 516 31 77

Nobel Hostel er beliggende i hjertet af Sultanahmet, den gamle bydel i Istanbul, i gåafstand til Tokapi Palace, Santa Sophia Museum og Den Blå Moske,

Vandrehjemmet har en satellit tv-lounge, cafe samt gratis Wi-Fi på værelserne. Der er personale døgnet rundt, som er behjælpelig med rejsetips, taxa og lufthavnsafhentning, opbevaring af bagage og fax-service.

Basispris 4-sengsværelser u/bad/toilet samt 8-sengsværelser m/bad/toilet. Morgenmad er inkluderet i prisen.

Orient Hostel
Akbiyik Cad No. 9, 34400 Sultanahmet – Istanbul
Tel. +90 212 517 9493

Vandrerhjem beliggende i hjertet af Sultanahmet; den gamle bydel i Istanbul, i gåafstand til Palace, Santa Sophia Museum og Den Blå Moske. Spændende kvarter med mange restauranter og Arasta Bazaar.

Hostellet har morgenmadslokale og tagterrasse med flot udsigt over byen. Ingen elevator. Flersengsværelserne er med køjesenge og uden bad/toilet. Fælles bad/toilet på gangene. Aflåste skabe på gangene.

Der tilbydes gratis Wi-Fi på værelserne. Pude, lagen og tæppe er inkluderet i prisen, men håndklæder skal medbringes eller lejes på stedet. Basispris 8-sengsværelser u/bad/toilet. Tillæg for ophold i mindre typer værelser.

Yavuz Otel
Toopkapi Cad. No. 30, 34000 Fatih – Istanbul
Tel.: +90 212 635 8580

Hyggeligt hotel beliggende på bakkeskråning med udsigt til Topkapi Palace. Kort gå-afstand til offentlig transport (metro, sporvogn og bus).

Hotellet tilbyder enkelt-, dobbelt- og 3-sengsværelser. Værelserne har alle eget bad/toilet, TV, hårtørrer, aircondition, telefon og gratis Wi-Fi på værelserne. Mulighed for halvpension. Sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen. Basispris 3-sengsværelser m/bad/toilet. Tillæg for ophold i dobbelt- og enkeltværelser.

Hotel Kaya 1

Hotel Kaya
Millet Caddesi No. 86, 34280 Findikzade – Istanbul
Tel. +90 212 635 8810

3-stjernet hotel beliggende i Findikzade-området med Istanbuls bedste shoppingmuligheder og nær mange historiske seværdigheder. Tæt på sporvogn til Grand Bazaar, Sultanahmet-moskeen og mange forskellige museer. Hotellet har stort morgenmadslokale med morgenmadsbuffet. Elevator, mødelokale og bar. 156 værelser med i alt 348 senge fordelt på enkelt-, dobbelt-, 3- og 4-sengsværelser. Værelserne har alle eget bad/toilet, aircondition, hårtørrer, køleskab, tv og telefon samt gratis Wi-Fi. Mulighed for halvpension. Sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen. Basispris 3- og 4-sengsværelser m/bad/toilet. Tillæg for ophold i dobbelt- og enkeltværelser.

Hotel Ilicak
Millet Caddesi No. 81, 34280 Findikzade – Istanbul
Tel. +90 212 530 4490

2-stjernet hotel, som har til huse i en moderne bygning beliggende i Findikzade-området med Istanbuls bedste shoppingmuligheder og nær mange historiske seværdigheder. Sporvogn til Grand Bazaar, Sultanahmet-moskeen og forskellige museer kører lige forbi hotellet.

Hotellet har 48 værelser med i alt 96 senge fordelt på enkelt-, dobbelt- og 3-sengsværelser. Værelserne har alle eget bad/toilet, aircondition, hårtørrer, sikkerhedsboks, køleskab, TV og telefon.

Der tilbydes gratis Wi-Fi på værelserne. Mulighed for halvpension. Sengelinned og håndklæder er inkluderet i prisen.

Basispris 3-sengsværelser m/bad/toilet. Tillæg for ophold i dobbelt- og enkeltværelser.