1-dags bustur i vores store forfatteres fodspor
Johannes V. Jensen, Thit Jensen & Jeppe Aakjær

Vi kender alle navnene på disse berømte forfattere, men hvor meget ved vi egentlig om dem? Lær de tre forfattere meget bedre at kende på denne 1-dags bustur, hvor vi besøger Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet i Farsø og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle, på Salling.

Johannes V. Jensen, dyrlægesønnen fra Farsø, nobelpristageren i litteratur og Danmarks måske største forfatter i det 20. århundrede. I Johannes'  fødehjem fortælles historien om hans barn­dom og ungdom, om familie, rejser og litterære klassikere som Himmer­landshistorier, Den Lange Rejse og Kongens Fald, der er kåret til år­hundredets danske roman. I "Arbejdets Rum" kan besøgende se genstande fra Johannes V. Jensens arbejdsværelse. Ud­stillingen fremviser det største enkeltudlån af genstande fra Nationalmuseet herhjemme.

Thit Jensen, søster til Johannes V. Jensen, var forfatter, kvindesagsforkæmper, kompromisløs foredragsholder og samfundsdebattør. Udstillingen fortæller den spændende historie om den tids nok mest forkætrede og beundrede danske kvinde. Thits foredrag om kvindens ret til at bestemme over sin egen krop blev i reglen fulgt af faldende fødselstal i de byer, hun havde besøgt. Stygge Krumpen og alle de andre. Thits farverige historiske romaner var stærkt underholdende. De gjorde hende til en af Dan­marks mest læste forfattere.

Jeppe Aakjær var en dansk forfatter af romaner, noveller, digte og skuespil. Jeppe Aakjær var flere gange i konflikt med samfundet, som han gjorde oprør imod. Han sad i fængsel 17 dage for sine foredrag om den franske revolution i 1789 og sine angreb på Indre Mission. Fængslingen skete 17. januar 1887. Han var gift med forfatterinden Marie Bregendahl, der, som han selv, stammede fra Fjends. I slutningen af 1899 skiltes de. I 1902 mødte Aakjær den unge jyske pige Nanna Krogh. De forelskede sig straks i hinanden. Da Aakjær ikke havde orden i sine skilsmissepapirer, kunne han først blive gift med Nanna i 1907. Straks efter flyttede parret ind på den nybyggede gård "Jenle" i Salling 12 km nord for Skive.

Tilmeld dig vores forfatter bustur ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Forfatter bustur
Forfatter bustur

Pris pr. person:
Kr. 895,-

Afrejsedatoer:
- Onsdag den 11. maj 2022
- Søndag den 11. september 2022

Opsamlingssteder: Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg

Prisen inkluderer:

Kørsel i moderne turistbus
Entré og rundvisning på Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet i Farsø
Frokost: 4 stk. smørrebrød, øl/sodavand og snaps
Entré og rundvisning i Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle
Færgetransport
Aftensmad (2 retter) på Skovsgaard Hotel (ekskl. drikkevarer)

Program: Forfatter bustur

Turen starter i Frederikshavn, og vi kører sydover med opsamling i Hjørring, Brønderslev og Aalborg, til Farsø, hvor vi besøger Johannes V. Jensen & Thit Jensen Museet. Vi får her en rundvisning samt frokost; de 4 stykker smørrebrød fra Jensens berømte digt Ved frokosten med øl/sodavand og snaps.

Efter en god frokost og grundig rundvisning i museet går turen videre mod Jeppe Aakjærs kunsterhjem Jenle, som ligger på halvøen Salling. Vi skal først på en kort sejltur fra Hvalpsund til Sundsøre. På Jenle får vi også en god og grundig rundvisning og hører om Aakjærs forfatterskab og liv. Mulighed for at købe kaffe og lignende.

Godt mætte af indtryk starter vi nu vores hjemtur. Vi kører over Sallingsundbroen til Mors og forsætter til Feggesund, hvor vi tager færgen over til Thy. Videre til Skovsgaard, hvor vi indtager aftensmaden på Skovsgaard Hotel. Skovsgaard Hotel er en socialøkonomisk virksomhed, som bl.a. blev kendt fra TV programmet i ”Halløj på hotellet”.

Forfatter bustur

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.