Nordsø-Festival

Konkurrencer

Konkurrencerne på Nordsø-Festivalen er opdelt i tre discipliner:

1. Programkonkurrence:
Man spiller et selvvalgt program af max. 20 min. varighed. Denne konkurrenceform giver alle mulighed for gode resultater, da både fremførelse og repertoirevalg vil blive bedømt af dommerne.

2. Prima-Vista-konkurrence:
Dette er en meget underholdende konkurrenceform, som alle burde prøve på et tidspunkt. Der udleveres et ukendt stykke musik, som dirigenten eller solisten får 10 minutter til at forberede, inden det skal fremføres for dommerne.

3. Gademarch konkurrence:
Denne konkurrence henvender sig som benævnelsen antyder fortrinsvis til march bands. Der vil ikke som ved en traditionel march konkurrence skulle udføres specifikke manøvrer. Deltagerne vil i denne march konkurrence blive bedømt på det samlede indtryk – både musikalsk og marchmæssig. March vil foregå i gaderne i Aalborg, hvor dommernes placering ikke bliver oplyst til deltagerne.

Deltager man i alle tre konkurrencer vil deltageren med det højeste point gennemsnit blive udråbt til ALL-ROUNDMESTER.

Præmier:
Samtlige deltagere vil modtage diplom og de tre bedste i hver disciplin samt den bedste allround vil blive præmieret.

Festivalens dommerpanel

Festivalens dommerpanel består af førsteklasses fagfolk. Dette sikrer en retfærdig bedømmelse af deltagerne uanset niveau.

Prima-vista-konkurrencen dømmes af Carsten Bilde, som har mange års erfaring som musiker, dirigent og leder for de kommunale musikskoler i Blokhusområdet. Carsten Bilde er en uvurderlig støtte under konkurrencerne og han er også “opfinderen” af point-systemet som benyttes ved prima-vista konkurrencen.

Programkonkurrencen har traditionelt haft norske dommere. Dommerne er Dag Foss og Terje Kromvoll, begge med lang erfaring som musikere, dirigenter og dommere.

Gademarch konkurrencen dømmes af folk fra Aalborg Politiorkester, men disse præsenterer vi ikke nærmere.

Men lad jer ikke skræmme af denne faglige tyngde. Det sociale samvær er et overordnet mål på festivalen, så uanset om du/I vil konkurrere eller ej: Nordsø-Festivalen er festivalen for alle!

Vi sender nærmere information om aktiviteterne på festivalen i god tid.
Vel mødt til sommerlig musikfest i Danmark!

Tilmeld dig til Nordsø-Festival 2021 her.

NF DT 2010 156 NF14 danse NF14 spiller