Natur- og kulturrejse til Færøerne
Forsommer 2024 • 10 dage • Inkl. dansk rejseleder

Tag med på en spændende rundrejse på Færøerne, hvor der vil være fokus på den storslåede natur og enestående kultur. På rejsen vil vi stræbe efter at give en grundig fremstilling af ørigets natur og landskab/geologi på den ene side, og på den anden give deltagerne et dybere kendskab til den traditionsrige og frodige kulturhistoriske udvikling, der har præget øboerne igennem talrige generationer, belyst gennem malerkunst og forfatterskab.
På rejsen vil de fleste af ørigets habitater/naturtyper blive undersøgt på nærmeste hold fra højlandets fjeldtoppe til de mere frodige områder langs kysterne og knyttet til de mange dalstrøg.

 

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 20.750,-

Pris pr. person i enkeltværelse: Kr. 25.250,-

Afrejsedato: Tirsdag den 18. juni 2024
Antal dage: 10 dage/9 nætter
Max antal deltagere: 18 personer

Prisen inkluderer:

Flyrejse Kastrup/Aalborg - Vágur t/r inkl. skatter
9 overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
8 x frokost (smurt madpakke fra hotellerne)
4 x aftensmad (drikkevarer er for egen regning)
Al transport iflg. program i egne busser og minibusser
Eksterne guider/foredragsholdere
Dansktalende rejseledere

Mød dine rejseledere

Rejse til Færøerne

Flemming Thorning-Lund

Botaniker og naturvejleder Flemming Thorning-Lund har gennem mange år arrangeret og ledet natur- og kulturhistoriske studierejser for bl.a. Folkeuniversitetet i Aalborg til destinationer rundt om i Europa, Grønland, Tyrkiet, Nordafrika samt Australien, Sydamerika og Sydafrika.

Jan Andersson

Jan Andersson har i mange år drevet det grafiske værksted ’Steinprent’ i Torshavn med markant succes. I kraft af sit betydelige engagement i det færøske kulturliv gennem mange år har Jan dertil opbygget et meget nært bekendtskab med adskillige af ørigets mest fremtrædende kulturpersonligheder inden for såvel billed- som fortællekunst.

Jan har desuden opnået et betydeligt kendskab til Færøernes geografi og natur gennem talrige besøg overalt i øriget, hvor selv de fjernere hjørner er blevet besøgt.

Rejsens program - i korte træk

Dag 1: Ankomst til Færøerne og indlogering i Tórshavn, Hotel Brandan. Mulighed for aftensmad på hotellet for egen regning.
Dag 2: Udflugt til Skuvoy. Øen er ca. 12 km2 med en enkelt bygd, en kirke og resterne af en skvatmølle. Vi skal rundt til fods og med lokale køretøjer for at opleve øen og det rige fugleliv blandt andet på det 134 meter høje fuglefjeld, Høvdin, som er yngleplads for rider og lomvier. Sen eftermiddag returnerer vi til Tórshavn og Hotel Brandan. Mulighed for aftensmad på hotellet for egen regning.
Dag 3: Vi forlader Tórshavn og kører mod Runavik med stop undervejs for at se nærmere på den lokale vegetation. Sen eftermiddag ankomst til Hotel Runavik. Middagen på hotellet er med i rejsens pris.
Dag 4: Udflugt til Kalsoy i regionen Nordøerne. Her skal vi opleve både dramatisk natur og et af Ørigets skattede kunstværker, statuen Kòpakonan. Sen eftermiddag retur til Hotel Runavik, hvor vi skal spise aftensmad (inkl.) og overnatte.
Dag 5: Denne dag kommer vi på tre øer - Kunoy, Bordoy og Vidoy. Men vi koncentrerer os om Kunoy med det 820 meter høje forbjerg og Vidoy den nordligste ø i Øriget. Aftensmad (inkl.) og overnatning på Hotel Runavik.
Dag 6: Vi forlader Runavik og skal denne dag besøge bygderne Eide, Tjørnuvik og Saksun på vej tilbage til Tórshavn og Hotel Brandan. Mulighed for aftensmad på hotellet for egen regning.
Dag 7: Denne dag bliver vi i Tórshavn, hvor formiddagen tilbringes sammen med geolog Lis Mortensen med efterfølgende frokost i Nordens Hus. Eftermiddagen er til egen disposition. Middag for egen regning og overnatning på Hotel Brandan.
Dag 8: Den store ø Sandoy vil være dagens overordnede tema. Her findes ruinen af Magnus-katedralen og storslået natur med eng-, sø- og strandområder. Sen eftermiddag retur til Hotel Brandan. Aftensmad for egen regning.
Dag 9: Hele dagen tilbringes i Tórshavns nærområde. Med besøg i byparken - Færøernes største plantage og på Det grafiske Værksted Steinprent, hvor der også vil være afslutningsmiddag inden sidste overnatning på Hotel Brandan i Tórshavn.
Dag 10: Hjemrejse.

Se detaljeret program, praktiske oplysninger og baggrundsviden om rejsen her.

Naturrejse til Spanien

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.