Natur- og kulturrejse til Færøerne
UDSOLGT! Sensommer 2021 • 10 dage • Inkl. dansk rejseleder

Tag med på en spændende rundrejse på Færøerne, hvor der vil være fokus på den storslåede natur og enestående kultur. På rejsen vil vi tilstræbe at give en ligeværdig fremstilling af ørigets natur og landskab/geologi på den ene side og på den anden give deltagerne et dybtgående kendskab til den traditionsrige og frodige kulturhistoriske udvikling, der har præget øboerne igennem mangfoldige generationer belyst gennem malerkunst, fortællekunst samt forfatterskab.

På rejsen vil de fleste af ørigets habitater/naturtyper blive undersøgt på nærmeste hold fra højlandets fjeldtoppe til de mere frodige områder langs kysterne og knyttet til de mange dalstrøg.

 

UDSOLGT!
Forhør evt. om muligheden for at blive skrevet på venteliste.

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 18.520,-

Pris pr. person i enkeltværelse: Kr. 23.680,-

Afrejsedato: Tirsdag den 10. august 2021
Antal dage: 10 dage/9 nætter
Max antal deltagere: 18 personer

Prisen inkluderer:

Flyrejse Kastrup/Aalborg - Vágur t/r inkl. skatter
9 overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
8 x frokost (smurt madpakke fra hotellerne)
7 x aftensmad (drikkevarer er for egen regning)
Al transport iflg. program i egne busser og minibusser
Eksterne guider/foredragsholdere
Dansktalende rejseledere

Mød dine rejseledere

Rejse til Færøerne

Flemming Thorning-Lund

Botaniker og naturvejleder Flemming Thorning-Lund har gennem mange år arrangeret og ledet natur- og kulturhistoriske studierejser for bl.a. Folkeuniversitetet i Aalborg til destinationer rundt om i Europa, Grønland, Tyrkiet, Nordafrika samt Australien, Sydamerika og senest Sydafrika.

Jan Andersson

Jan Andersson har i mange år drevet det grafiske værksted ’Steinprent’ i Torshavn med markant succes. I kraft af sit betydelige engagement i det færøske kulturliv gennem mange år har Jan dertil opbygget et meget nært bekendtskab med adskillige af ørigets mest fremtrædende kulturpersonligheder inden for såvel billed- som fortællekunst.

Jan har desuden opnået et betydeligt kendskab til Færøernes geografi og natur gennem talrige besøg overalt i øriget, hvor selv de fjernere hjørner er blevet besøgt.

Rejsens program - i korte træk

Dag 1: Ankomst til Færøerne og indlogering i Gjógv. Overnatning i Gjógv inkl. aftensmad på hotellet.
Dag 2: Vi tager på udflugt og oplever bl.a. en kirke i bygden Haldarsvik og den fjernt beliggende bygd Tjørnuvik. Vi skal også besøge bygden Eidí, hvor vi vandrer op i fjeldet, som tårner sig op over fjeldbygden. Overnatning i Gjógv inkl. aftensmad på hotellet. Overnatning i Gjógv
Dag 3: Dagen vil bringe os ud til de fjerneste egne af øriget; Svinoy og Fugloy. Overnatning i Gjógv inkl. festmåltid om aftenen.
Dag 4: Turen går videre til Tvøroyri, hvor vi skal spise aftensmad og overnatte.
Dag 5: Vi skal besøge en lang række bygder og naturområder på øen. Aftensmad og overnatning i Tvøroyri.
Dag 6: Vores næste destination er Tórshavn. Denne dag bruges på at udforske byen. Vi besøger bl.a. et gymnasium. Overnatning i Tórshavn inkl. aftensmad.
Dag 7: Dagen byder på en tur til Vestmanna, hvor vi skal på bådtur ind og ud af grotterne med dets rige fugleliv. Overnatning i Tórshavn.
Dag 8: Vi skal have en rundvisning på kunstmuseet, og herefter besøger vi Nordens Hus. Vi skal også opleve Steinprent, hvor vi skal lære mere om litografisk stentryk. Overnatning i Tórshavn inkl. aftensmad.
Dag 9: Besøg på naboøen Nolsóy efterfulgt af endnu en tur på Steinprent, hvor vi skal opleve et lysbilledforedrag og oplæsning af digte. Afslutningsmiddag og sidste overnatning i Tórshavn.
Dag 10: Hjemrejse.

Se detaljeret program, praktiske oplysninger og baggrundsviden om rejsen her.

Naturrejse til Spanien

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.