3-dages bustur til Historiske Sønderjylland
Danmarks historie, kultur og meget mere • Afrejse 13. juli 2021

Oplev historiens vingesus på denne spændende tur til Sønderjylland. I 2020 var det 100 år siden Sønderjylland, efter at have været underlagt det tyske i rige i over 50 år, blev genforenet med Danmark. Egentlig skulle dette have været fejret i 2020, men de fleste arrangementer blev aflyst på grund af Corona, også vores tur. Vi har derfor lavet en ny tur i 2021, hvor vi får besøgt nogle af de mest spændende steder.

Tilmeld dig vores bustur til Sønderjylland ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Pris pr. person i dobbeltværelse:
Kr. 2.995,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 750,-

Afrejsedato:
Tirsdag den 13. juli 2021 med hjemkomst torsdag den 15. juli 2021

Opsamlingssteder:
Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Aalborg og Haverslev

Prisen inkluderer:

Kørsel i moderne turistbus Nordjylland - Sønderjylland t/r
Entré til Genforenings- og Grænsemuseet i Frederikshøj
Let frokost på Skamlingsbanken
2 overnatninger på Gram Slotskro
2 x morgenmad
2 x middag
Udflugt til Sønderborg og Ribe
Let frokost i Sønderborg
Entré Sønderborg Slot
Entré Koldinghus

Program: Historiske Sønderjylland

Dag 1: Turen starter i Frederikshavn, og vi kører sydover med opsamling i Hjørring, Brønderslev, Aalborg og Haverslev. Første stop på turen er Skamlingsbanken, hvor vi skal have frokost. Skamlingsbanken var tidligere stedet, hvor der blev holdt store folkemøder med talere som N.F.S. Grundtvig, m.fl. I dag er Skamlingsbanken først og fremmest et naturskønt udflugtsmål med en flot udsigt over Lillebælt og de omkringliggende landskaber. Efter frokosten begiver vi os til Genforenings- Grænsemuseet i Frederikshøj. Det var her, det skete alt sammen - det med Genforeningen - lige uden for museets vinduer den 10. juli i 1920 – det berømte Kongeridt over den slettede grænse, som vi kender så godt fra illustrationerne i historiebøgerne. Det var her Kong Christian d. X blev tiljublet. Det var her, han løftede en lille hvidklædt pige op på sin hest. Efter at have set museet, kører vi en kort tur videre til Christiansfeld. Byen som blev grundlagt i 1771 af den Herrnhutiske Brødremenighed efter tilladelse fra kong Christian den 7. I 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOS verdensarvsliste. Vi går en tur rundt i byen og ser på de mange flotte bygninger og kommer også forbi den meget specielle kirkegård, Gudsageren, hvor mændene er begravet mod vest og kvinderne mod øst.

Herefter går turen videre sydover til vores hotel Gram Slotskro. Overnatning og middag på kroen.

Dag 2: Efter morgenmaden kører vi først til den dansk/tyske grænse, hvor der bliver tid til indkøb og herefter til Sønderborg. Der bliver lidt tid til at gå rundt i byen og til et besøg på Sønderborg Slot, som ligger flot lige ved indsejlingen til Sønderborg. Slottet har en mere end 800 år dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig. Efter frokost kører vi mod Danmarks ældste by, Ribe. Vi ser på byen som har bevaret sit gamle bymiljø med Ribe Domkirke som det majestætiske vartegn. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til vores hotel i Gram og får en dejlig middag.

Dag 3: Efter morgenmaden vil vi starte vores hjemrejse, dog kører vi først til Kolding og gør stop ved Koldinghus, som er Jyllands sidste Kongeborg. Efter en altødelæggende brand i 1808 lå borgen hen som ruin i mange år, men er nu restaureret og indrettet til Kulturhistorisk Museum. Efter besøget her går turen mod Nordjylland.

100-året for Genforeningen

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.