3 dages tur til Læsø inkl. hummerfestival
Rejsedatoer: 2. august - 4. august 2024

Læsø byder på 118 m2 fyldt med unik natur, saltsyderi, tangtage og ikke mindst ro og god plads.

Læsø og Østerby Havn danner rammen om Læsø Jomfruhummer-festival - en knivskarp konkurrence mellem topkokke og en hyggelig dag for både dommere, hjælpere og flere tusinde gæster.

FÅ PLADSER TILBAGE!

Tilmeld dig turen ved at ringe på tlf. 98 11 34 00, skriv en mail på info@eurotourist.dk eller klik på knappen nedenfor.

Rejse til Læsø

Denne tur er lavet i samarbejde med Ældresagen.

Pris pr. person i dobbeltværelse
Kr. 3.995,-

Tillæg for enkeltværelse: kr. 600,-

Afrejsedato: Fredag den 2. august 2024
Hjemkomst: Søndag den 4. august 2024

Turen gennemføres ved min. 25 deltagere.

Prisen inkluderer:

Bustransport og færge ifølge program
Let frokost på færgen inkl. 1 øl el. vand
2 nætter på Hotel Nygaard eller GuestHouse Læsø
2 x lækker morgenmad
2 x middag (fredag 2-retters Læsø middag, lørdag Hummerfest med pil selv hummer mv.)
1 x frokost søndag
Rundtur på Læsø i.h.t. program
Entre Museumsgården og Museumshuset
Foredrag om tangtækning på Storhaven

Program

 • Dag 1: Fredag den 2. august

  Bussen starter ved pendlerpladsen ved frakørsel 26, derefter Ældresagens kontor på Torvet i Nørresundby samt Kvickly i Bouet.
  Vi kører til Frederikshavn, hvor vi tager middags-færgen kl. 11:30. Let frokost ombord. Kartoffelsalat og frikadeller. 1 øl el vand inkl.

  Ved ankomst til Læsø bliver vi modtaget af vores guide. Første besøg er Vesterø Kirke, og efter besøg i denne smukt udsmykkede kirke, kører vi gennem området der kaldes for Tørkeriet, og til Læsø Saltsyderi. Her vil en saltsyder fortælle om saltet (det hvide guld), baggrunden for saltproduktionen og fremstillingsmetoden.
  Herefter køres til vores overnatningssteder for indkvartering på Hotel Nygaard og GuestHouse Læsø, hvor vi skal bo de næste 2 nætter.
  Efter at have fået vores værelser, bliver der serveret en kop eftermiddagskaffe, og der bliver tid til lidt hygge.

  Aftensmaden bliver indtaget på Hotel Nygaard, hvor vi får serveret en lækker 2-retters menu bestående af gode råvarer fra Læsø. Efter middagen er der mulighed for hygge og samvær i hotellets hyggelige pejsestue. De gæster, der skal bo på GuestHouse Læsø, bliver naturligvis transporteret frem og tilbage.

 • Dag 2: Lørdag den 3. august

  Morgenmad på hotellerne fra kl. 07:00.
  Ved 10-tiden starter vores rundtur på den skønne ø.

  Vi besøger først Museumsgården ”På Lynget”. Et frilandsmuseum på sit oprindelige sted og efterhånden et af de få tanghuse, der er tilbage på øen.
  Derefter går turen mod ”Gammel Østerby” og ad det, der kaldes ”Tanghusruten”, hvor vi kommer gennem det område på Læsø, hvor der er bevaret flest af de gamle tangtage.

  Nu er det så ved at være tid til turens højdepunkt, nemlig Jomfruhummerfestivalen – et underspillet stjernetræf, som finder sted hvert år den første lørdag i august. Østerby Havn danner rammen om festivalen, som er en knivskarp konkurrence mellem topkokke om den ”Gyldne hummerklo” – og en hyggelig dag for både dommerne, de mange frivillige hjælpere og de flere tusinde gæster, der hvert år besøger festivalen. Jes Dorph-Petersen er sammen med den lokale Leif Ladefoged konferenciers for arrangementet. På festpladsen findes utallige boder, hvor man kan få sig et godt glas vin eller øl samt smage på de lokale råvarer.
  Tillader vejret det, er der også mulighed for at komme på en lille sejltur med museumskutteren FN 162 Ellen.

  Der vil også være mulighed for at se nærmere på Østerby Havn, som både er en fiskeri- og lystbådehavn. Den danner base for Nordeuropas største eksportør af Jomfruhummere - Læsø Fiskeindustri A/S.

 • Dag 3: Søndag den 4. august

  Morgenmad på hotellerne fra kl. 07.00.
  Afgang fra hotellet kl. 09.45.

  Kl. 10.00 besøger vi Museumshuset i Byrum, og der bliver tid på egen hånd, hvor man fx kan tage en tur op i Thorvald Hansens Tårn.

  Inden vi drager mod Vesterø Havn, hvor frokosten venter os, besøger vi Storhaven. En gammel Læsøgård, som nu er omdannet til en spændende Gårdbutik/besøgsgård. Her findes lækre specialiteter fra Læsø, lækkert garn og uldprodukter mv. Storhaven drives af parret Solveig og Henning. Solveig står for butikken og cafeen og har udviklet sin helt egen serie af shampoo, sæbe og cremer med ingredienser fra Læsøs natur. Henning er uddannet landmand, og udover at sørge for de mange gæster og dyr har det godt, arbejder han nu mest som tækkemand. Henning har lært sig og sine hjælpere håndværket at tænge med tang.
  Det kommer vi til at se og høre om.

  Frokost indtages på restaurant i Vesterø havn, inden vi skal med færgen hjem.

  Afgang fra Vesterø Havn kl. 15:00
  Ankomst til Frederikshavn kl. 16:30

  Forventet ankomst til Nørresundby/Aalborg kl. ca. 17:30

  Ved tilmelding bedes oplyst om man enten ikke bryder sig om fisk eller har skaldyrsallergi, så der kan aftales alternative menuer.

Cirkusrevyen 2020

Tag med på en temarejse og oplev spændende rejsemål med danske rejseledere. Rejsernes tema varierer og kan f.eks. være musik, underholdning, kultur, natur, gastronomi, m.m. De danske rejseledere har indgående kendskab og interesse for rejsemålet og sørger for, at rejseprogrammet bliver spændende og veltilrettelagt, så du kommer hjem med nye oplevelser og ny viden i rygsækken.