Kultur, historie, shopping & seværdigheder

Grupperejser til Berlin byder på alt fra kultur og historie til shopping, seværdigheder og fortovscaféer.

Berlin er hovedstaden i Tyskland og hjemsted for den tyske regering samt parlamentet. Byen har spillet en stor rolle i flere verdenhistoriske begivenheder og er efter genforeningen i 1990 igen blevet en af de vigtigste kulturelle og politiske centre i Europa.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Berlin 6 dage/5 nætter
Fra kr. 2.240,- pr. person

6 dage/5 nætter
Vejledende pris fra kr. 2.240,-

Prisen inkluderer:

  • Busrejse hjemsted – Berlin t/r. Tillæg for evt. færge- og broafgifter. Dagskørsel begge veje
  • Bus til rådighed i 8 sammenhængende timer dagligt (dog ikke på ankomst- og afrejsedagen)
  • 5 overnatninger på 3-stjernet hotel inkl. morgenmad
  • Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

Ovennævnte pris er baseret på 49 betalende deltagere. Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation på fly og hotel, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Programforslag

Dag 1:
Formiddag: afrejse med bus for kørsel til Berlin. Indkvartering på hotel.

Dag 2:
Om formiddagen kan I komme på en ca. 3 timers byrundtur med bus i Berlin. Byrundturen tager jer forbi Gedächtniskirche, der står som vartegn fra 2. verdenskrig, og gennem Tiergarten. Forbi Sejrssøjlen med danske kanoner fra 1864 og gennem parken mod Brandenburger Tor. Desuden går turen forbi Alexanderplatz med det imponerende fjernsynstårn samt Check Point Charlie, den gamle grænseovergang mellem øst og vest.
Eftermiddagen kan foregå på egen hånd, f.eks. shopping i indkøbscentret KaDeWe.

Dag 3:
Mulighed for en udflugt til Potsdam inkl. entré til Frederik den Stores sommerpalads, det yndefulde rokokoslot Sanssouci med den pragtfulde park. I parken kan man beundre de mange skulpturer og springvand.
Sidst på eftermiddagen kan I tage på bryggeribesøg samt middag på Brauhaus Potsdam.

Dag 4:
Om formiddagen foreslår vi en kanalrundfart. Berlins kanaler byder på en enestående mulighed for at opleve byens seværdigheder fra vandsiden. En smuk tur forbi en lang række historiske og moderne bygninger, som ligger smukt langs Berlins grønne breder.
Sidst på eftermiddagen kan I køre til Charlottenburg Palace for middag og klassisk koncert.

Dag 5:
Vi kan anbefale et formiddagsbesøg i den flotte glaskuppel på Rigsdagsbygningen inkl. kaffe + kage. Om eftermiddagen kan I tage på Stasimuseet. I årene 1951-89 blev politiske fanger fysisk og psykisk tortureret af Stasi.

Dag 6:
Formiddag: afgang fra Berlin med bus mod Danmark med kort stop for indkøb ved den dansk/tyske grænse.

 

Besøgsforslag

Reichstag – Se et bygningsværk i særklasse, Deutscher Bundestag. Her holder den tyske regering til, og I må ikke snyde jer selv for en tur op i den berømte kuppel, hvor I har en fantastisk udsigt over hele Berlin.
Rotes Rathaus – Kælenavnet for Berliner Rathaus. En bygning med en helt unik facade, der består af røde klinker. Rådhuset huser Berlins senat og den regerende borgmester.
Brandenburger Tor – Spillede en vigtig hovedrolle ved Murens fald i 1989. Et stærkt symbol på sammenhold, som I også bør se på jeres rejse til Berlin.
Fernsehturm – 368 meter højt fjernsynstårn med roterende restaurant i toppen. Tårnet fungerede tidligere som sendemast i det gamle Østberlin og som et prestigebyggeri for DDR.
Gedächtniskirken – Kirke på Kurfürstendamm, der blev renoveret efter at være blevet bombet under 2. verdenskrig. Den er i dag et ikon for Berlin og betragtes som et minde om ødelæggelserne under krigen.
Unter den Linden – Nyd en slentretur på Unter den Linden, som er en af Europas mest smukke og imponerende boulevarder: 60 m bred, træer i to rækker og 1,5 km lang.
Check Point Charlie – Den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var delt. Her kan I besøge et museum om Berlinmuren, hvor der bl.a. vises eksempler på flugtforsøg og et 24 m. langt stykke af muren.
DDR Museum – Et interaktivt museum, der beskriver hverdagen i det tidligere Østberlin under socialismen. Der er blandt andet dagligdagsgenstande, skuffer og skabe, du kan udforske samt tv-shows fra koldkrigstiden.
Hohenschönhausen – Det berygtede Stasi-fængsel, hvor tusindvis af politiske fanger passerede igennem, og hvor I får et skræmmende indblik i politisk kontrol og forfølgelse – bl.a. ved at tale med nogle af de tidligere fanger.
Berliner Unterwelten – Her bliver I ført igennem nogle af Berlins hemmelighedsfulde og glemte bunkeranlæg. Der er forskellige udflugter – eksempelvis til gamle beskyttelsesrum og glemte banegårde.
East Side Gallery – Ingen rejse til Berlin uden kunst, graffiti og sprælske oplevelser. Kreativitet og historie følges ad på East Side Gallery, som er en 1.316 m lang rest af Berlinmuren. Muren er udsmykket af 118 kunstnere fra 21 lande. De 106 motiver, der er malet på den østlige side af muren, relaterer sig til de politiske forandringer i 1989 og 1990.