Kultur & historie på to kontinenter

Byen har masser af historie, men er samtidig blevet én af Europas mest moderne byer de seneste år. Istanbul ligger på to kontinenter, så I kommer til at opleve kulturen fra både Europa og Asien. Tyrkiet blev skabt på resterne af Det Osmanniske Rige – et rige, som i mere end 600 år var en verdensmagt, og som bredte sig over den vestlige del af Asien, det sydøstlige Europa samt Nordafrika. I dag er der reminiscenser fra storhedstiden overalt i Tyrkiet, og uanset hvor I går hen, møder I spændende kulturseværdigheder og smuk natur.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Istanbul 4 dage/3 nætter
Fra kr. 1.810,- pr. person

4 dage/3 nætter
Fra kr. 1.810,- pr. person

Prisen inkluderer:

  • 3 x overnatninger på 4-stjernede hoteller
  • 3 x morgenmadsbuffet
  • Bustransport til/fra lufthavnen i Istanbul, jf. program
  • Engelsktalende rejseleder jf. program
  • Entréer jf. program
  • 1 bykort over Istanbul pr. person
  • Drikkepenge til hotel
  • 1 rejsehæfte pr. værelse

Bemærk! Ovenstående pris inkluderer IKKE flybillet til/fra Istanbul. Vi udarbejder gerne et tilbud, hvor flyrejsen er inkluderet – kontakt os med jeres ønsker!

Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Program

Dag 1: Ankomst til Istanbul
Efter ankomst byder jeres rejseleder velkommen. Hun tager jer med på rejsens første byrundtur i Istanbul. Herefter køres I til hotellet.

Dag 2: Istanbuls fortid og nutid
I dag skal I besøge den gamle bydel, hvor I oplever “Hippodromen” – en gammel plads, hvor man afholdt hestevæddeløb og store ceremonier, dengang byen stadig hed Konstantinopel. Herefter besøger I Hagia Sophia og Den Blå Moske. Hagia Sophia er en af byens mest berømte vartegn. Et arkitektonisk mesterværk med en fantastisk og meget broget historie. Lige ved siden af ligger Den Blå Moske, som er næsten lige så imponerende. Det skyldes de 20.000 blå fliser, der pryder moskeens ydre og indre samt den store kuppel på 43 meter. Om eftermiddagen anbefaler vi en sejltur på Bosporus. Herefter besøger I Den Egyptiske Basar.

Dag 3: Topkapi-paladset og Grand Bazaar
Dagen starter med et besøg ved Topkapi-paladset fra 1400-tallet. Paladset var tidligere sultanens bopæl, hvorfra han herskede over Det Osmanniske Rige. Prægtige skattekamre, vigtige islamiske relikvier og pavilloner gør paladset til noget helt særligt – og så er her i øvrigt en fantastisk udsigt over byen. Om eftermiddagen besøger I Grand Bazaar, der rummer mere end 4.000 boder og butikker. I nærheden ligger også Suleymaniye-moskeen med de spektakulære gravkamre, hvor Süleyman og hans kone Roxelana ligger begravet.

*Aftensmad og show i musikhuset Gar (mod ekstra tillæg).
Nyd en aften i 1001 Nats Eventyr! Traditionel musik, mavedans, Folklore-show, lokale drikkevarer og aftensmad.

Dag 4: Hjemrejse
Bustransfer til lufthavnen i Istanbul.

Der tages forbehold for programændringer.