Split har det hele: Historie, strand og byliv!

Split er en af de vigtigste havnebyer i Kroatien med direkte adgang til Adriaterhavet og den kroatiske skærgård. Split er Kroatiens næststørste by – en stemningsfuld by med utallige seværdigheder. Kombinationen af fortid og nutid giver Split både særpræg og charme.

I omegnen af Split er der masser af muligheder for forskellige aktiviteter i de smukke naturomgivelser, heriblandt vandreture, cykelture, rafting, m.m.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Studietur til Split

   Split m/fly 5 dage/4 nætter
   Fra kr. 2.475,- pr. person

Prisliste

Pris pr. person fraLavsæsonEkstra natHøjsæsonEkstra nat
Dujam Youth Hostel2.4751902.515200
Apartments Medena2.4751902.555210
Hotel Dujam2.9753153.175365

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse Billund eller København – Split t/r inkl. lufthavnsafgifter/skatter
  • 4 nætter på valgt indkvarteringssted
  • Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk ansvarsforsikring

Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation på fly og indkvarteringssted, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Besøgsprogram

Diocletians Palads – Smukt romersk palads, opført fra år 295 til 305. Hele Splits bykerne ligger i ruinerne af det overdådige, gigantiske, antikke palads, som uden sammenligning er byens største attraktion og samtidig på UNESCO’s Verdensarvsliste.
Meget af Diocletian’s Palads er stadig velbevaret, og den gamle bydel er et mylder af små, brolagte gader, der oser af charme og historie. Man går faktisk rundt i Diocletian’s Palads uden dog rigtig at bemærke det. I dag er gaderne omgivet af små butikker, gallerier, souvenirbutikker og restauranter.
Diocletians Palads danner rammen for flere scener i successerien Game of Thrones.
Marjan-Bakken  I kort gåafstand fra Diocletians palads ligger Marjan-Bakken – et beskyttet naturreservat. Nogle af Splits bedste strande ligger ved foden af ​​Marjan-bakken og er let tilgængelige med cykel, som du kan leje ved indgangen. Du får nogle af de mest spektakulære udsigter over øen og Adriaterhavet fra toppen af ​​bakken.
Mestrovic Gallery  – Kunstmuseum dedikeret til livet og arbejdet af billedhugger, Ivan Meštrović. Mestrovic’s tidligere hus og atelier indeholder nu 192 skulpturer, 583 tegninger, 4 malerier, 291 arkitektoniske planer og to møbelsæt. Der er også 168 kunstværker ejet af Meštrovićs arvinger.
Klis Fortress – Lille middelalder højborg nær Split. Fortet går tilbage til syvende århundrede. Selv om det startede som en lille højborg, udviklede det sig til et kongeslot og til sidst til en stor fæstning. Gennem historien har det været regeringssæde for mange kroatiske herskere.
Salona – En gammel ruinby lige udenfor Split. Oprindelig opført af grækerne og senere erobret af romerne, var Salona engang hovedstaden i den romerske provins Dalmatien. Byen blev ødelagt i 6. og 7. århundrede og er i dag kun i ruiner. Besøgende kan f.eks. beundre, hvad der engang var et amfiteater, med plads til op til 20.000 mennesker.
Trogir – Middelalder by på UNESCOs Verdensarvsliste. Split og Trogir er forbundet med en bro på den anden side af Split lufthavn (ca. en time med vandtaxi eller bus). Trogir’s historie går mere end 2000 år tilbage i tiden. På grund af byens geografiske beliggenhed imellem fastlandet og øen Ciovo, har Trogir altid været en af de vigtigste byer at have herredømmet over. Igennem de sidste 2000 år har Trogir været under græsk, romersk, Venedig, og endda in en kort periode også fransk herredømme. De mange forskellige kulturer har i høj grad bidraget til byen kulturelle arv.
Den gamle bydel er et af de steder i verden med den højeste kirke tæthed. Udover kirker byder bydelen også på smukke bygninger bygget i romersk, renæssance og barokstilen.

Aktiviteter

Rafting Tour, Cikotoina Lada – Rafting i den smukke “canyon” omgivet af imponerende klipper. Den uberørt natur, erfarne guider og højkvalitets udstyr (redningsveste, hjelme og kajakker) gør denne 3 – 4 timers rafting tur både sikker og spændende.
Hiking Tours – Vælg mellem vandreturene ”Green hills of Trilj” og ”Mountain Kamesnica”
Biking Tour, ”Mountain Kamesnica”  Cykeltur gennem sjældent befolket autentiske bjerglandsbyer og græsgange. Besøg på gede- og fårefarm er inkluderet.
Biking Tour, ”Three springs of Trilj” – Cykeltur gennem de grønne græsgange i Cetina-floddalen i Trilj til floden Grab og området omkring med de berømte Grab-møller samt den imponerende kilde Rude.
Ridning ”Cetina Valley Tour”  Ridning for såvel erfarne ryttere som nybegyndere i “Cetina-provinsen”, et område kendt for sin traditionelle ridderkonkurrence kaldet Alka.
Kanotur  Kanotur på den fredelige krystalklare Cetina-flod og dens bifloder.
Canyoning, Zadvarje  I landsbyen Zadvarje starter den uforglemmelige oplevelse i Cetina-canyon, hvor I vil møde talrige vandfald og søer, underjordiske tunneler og de unikke Gubavica Falls.
Bådtur  Krydstogt til Blue Lagoon, et perfekt tropisk paradis beliggende mellem tre øer – Drvenik Veli Island og Krknjaši-øerne – kendt for sit blå vand.

Studietur til SplitStudietur til SplitStudietur til Split

Indkvartering

 

Apartments Medena
Hrvatskih žrtava 187, 21218 Seget Donji
Tel.: +385 21 800 000

Lejlighedskompleks beliggende ved stranden kun 4 km fra Trogir. Split lufthavn er beliggende 7 km derfra og Split kun 30 km. Direkte fra hotellet er der en 2 km lang strandpromenade, der forbinder resortet til den gamle fiskerby Seget.

Alle kompleksets 260 lejligheder er udstyret med privat bad/toilet og fuldt udstyret køkken. Lejlighederne er 40 – 46 m2 og har plads til 2-5 personer. Gratis Wi-Fi, linned, håndklæder og morgenmad er inkluderet. Mulighed for tilkøb af halv- og helpension.Til komplekset hører der restaurant, tennisbaner og multibane.

Lavsæson: 07.04.18 – 19.05.18 og 29.09.18 – 27.10.18
Højsæson: 19.05.18 – 09.06.18 og 08.09.18 – 29.09.18

Læs mere på www.apartmaini-medena.hr/

Hotel Dujam & Youth Hostel
Velebitska 27, 21000 Split
Tel: +385 (0) 21 538 025

Beliggende 15 min. gang fra Split centrum. Komplekset består af både en hotel- og en hosteldel. Hosteldelen er det ideelle valg for skolegrupper og har både værelser med og uden privat bad/toilet. På stedet er der gratis Wi-Fi, restaurant og mulighed for leje af mødelokale. Linned, håndklæder og morgenmad er inkluderet på såvel hotel og hostel.

Lavsæson: 01.01.18 – 30.04.18 og 01.11.18 – 31.12.18
Højsæson: 01.05.18 – 30.06.18 og 01.09.18 – 31.10.18

Læs mere på www.hoteldujam.com