Tag på studietur til Grønland - en uforglemmelig rejse
Priser fra kr. 6.495,- pr. person

Tag på studietur til Kangerlussuaq – også kendt som Søndre Strømfjord – som tilbyder en oplevelse, der rækker langt ud over de kendte storbyophold. Kangerlussuaq byder sine gæster velkommen til enestående natur, der vil tage pusten fra de fleste. Uanset årstiden er luften ren og klar – og sigtbarheden uendelig. Kangerlussuaq var tidligere en amerikansk luftbase, men blev den 1. oktober 1992 overdraget til Grønlands hjemmestyre. Det lille samfund har i dag godt 500 beboere.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Om Kangerlussuaq

Navnet betyder på grønlandsk "den lange fjord". Fjorden er 185 km lang, og i bunden – ca. 60 km. nord for Polarcirklen – findes Kangerlussuaq Lufthavn. Lufthavnen er i dag hovedindfaldsporten til Grønland, idet mere end 80 % af alle tilrejsende passerer gennem lufthavnen.

Tilstedeværelsen af den nærliggende Indlandsis og Kangerlussuaqs beliggenhed langt fra kysten betyder ringe nedbør og fastlandsklima med stabilt vejr, mange solskinstimer, varme somre og kolde vintre. Da luften er meget tør, føles de lave kuldegrader ingenlunde som i Danmark. Efter grønlandske forhold er landskabet blidt og kan minde noget om de nordskandinaviske højfjeldsområder.

Der er naturligvis mulighed for at besøge andre destinationer i Grønland, fx Nuuk, Aasiaat, Ilulissat, Jakobshavn, m.v.

Studietur til Grønland

Hvad kan I opleve på jeres studietur til Grønland?

Mulighederne er mange, men varierer efter årstiden. Jeres studietur kan blandt andet byde på:

  • Svømmehal/sportshal
  • Leje af mountainbike
  • Skolebesøg
  • Sightseeingtur i Kangerlussuaq
  • Vandreture med eller uden guide
  • Isfiskeri
Studietur til Grønland

Moskussafari

En af verdens største bestande af moskusokser findes omkring Kangerlussuaq. Der er størst mulighed for at se moskusokser i november, maj og juni.

Studietur til Grønland

Hundeslædetur

Der er ingen bedre måde at opleve Grønland på end ved at køre i hundeslæde i knitrende sne og med tolv ivrige hunde som forspand.

Studietur til Grønland

Nordlys (september-april)

Et fascinerende naturfænomen, som skyldes et sammenstød mellem solens elektrisk ladede partikler samt molekyler og atomer i jordens atmosfære.

Studietur til Grønland

Kangerlussuaq Museum

Tiden som amerikansk base fylder meget i museets udstillinger. Især er beflyvningen af Grønland før, under og efter 2. verdenskrig godt belyst. Andre udstillingsemner er også lokalområdets historie og udvikling fra de første eskimoiske sommerlejre og frem til vor tid.

Studietur til Grønland

Udflugt til indlandsisen – evt. punkt 660

I Kangerlussuaq er indlandsisen allermest tilgængelig. Du er tæt på iskanten, du kan køre og vandre til den, og du kan sågar bestige den. At stå der på kanten og se den kolossale ismasse glimte i hvidt, blåt og grønt er eventyrligt. Punkt 660 er det eneste sted i Grønland, hvor turister via landjorden kan nå helt ind til indlandsisen.

Studietur til Island

Udflugt til Russel-gletscheren

En aktiv gletscher, der forsyner det nordlige flodleje med vand. Med sin op til 60 meter lodrette isvæg gletscheren et imponerende skue.

Indkvartering i Kangerlussuaq

 

Kangerlussuaq Vandrerhjem

Beliggende centralt midt i det gamle baseområde syd for lufthavnen med et par hundrede meter til thailandsk restaurant/grillbar, butik, svømmehal og sportscenter. Der er busstoppested lige ved vandrerhjemmet. Alt i bygningen er nybygget og i meget høj standard.

Vandrerhjemmet har plads til 42 personer under normale forhold, men kan presse et par klap-ud-senge ind efter behov ved skoleklasser. Der tilbydes enkelt-, dobbelt-, 4-sengs- og 6-sengsværelser. Alle uden eget bad/toilet. Der er fælles bad og toiletter. Der er fælles køkken med tilhørende spisestue, basis køkkenudstyr og service. I foyeren er der tv-hjørne med lænestole samt gæstecomputer med adgang til internet mod betaling. Sovepose og håndklæder skal medbringes.

Prisliste

GRØNLAND 5 dage/4 nætter
Kangerlussuaq Vandrerhjem6.495

Prisen inkluderer (fly):

Flyrejse Danmark– Grønland t/r inkl. skat- og lufthavnsafgifter
4 x overnatning i flersengsværelser
Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

Prisen er baseret på rejse i 2022-23. Prisen er vejledende og afhængig af pladssituationen samt gruppens størrelse.

Se også disse rejsemål...

Det er altid gratis og helt uforpligtende at modtage et skræddersyet tilbud på jeres studietur. Vi klarer alt det praktiske og sikrer et højt informationsniveau gennem hele processen. Vi er eksperter i grupperejser og har mange års erfaring i branchen. Når I bestiller jeres studietur, får I en fast kontaktperson hos Euro Tourist, som holder styr på alle detaljerne fra start til slut. På den måde kan I spare tid og koncentrere jer om at nyde rejsen i stedet!