Landet med storslåede naturoplevelser

Tag på studietur til Kangerlussuaq – også kendt som Søndre Strømfjord – som tilbyder en oplevelse, der rækker langt ud over de kendte storbyophold. Kangerlussuaq byder sine gæster velkommen til enestående natur, der vil tage pusten fra de fleste. Uanset årstiden er luften ren og klar – og sigtbarheden uendelig. Kangerlussuaq var tidligere en amerikansk luftbase, men blev den 1. oktober 1992 overdraget til Grønlands hjemmestyre. Det lille samfund har i dag godt 500 beboere.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Studietur til Grønland

Grønland m/fly 5 dage/4 nætter
Fra kr. 5.475,- pr. person

GRØNLAND 5 dage/4 nætterEkstra nat
Kangerlussuaq Vandrerhjem5475185

Grønland m/fly 5 dage / 4 nætter
fra kr. 5.475,- pr. person

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse København – Søndre Strømfjord t/r inkl. skat- og lufthavnsafgifter
  • Overnatning i flersengsværelser
  • Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

Prisen er baseret på rejse i 2019. Prisen er vejledende og afhængig af pladssituationen samt gruppens størrelse.

Lidt om Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord

Navnet betyder på grønlandsk den lange fjord. Fjorden er 185 km lang og i bunden – ca. 60 km. nord for Polarcirklen – findes Kangerlussuaq Lufthavn. Lufthavnen er i dag hovedindfaldsporten til Grønland, idet mere end 80 % af alle tilrejsende passerer gennem lufthavnen.

Tilstedeværelsen af den nærliggende Indlandsis og Kangerlussuaqs beliggenhed langt fra kysten betyder ringe nedbør og fastlandsklima med stabilt vejr, mange solskinstimer, varme somre og kolde vintre. Da luften er meget tør, føles de lave kuldegrader ingenlunde som i Danmark. Efter grønlandske forhold er landskabet blidt og kan minde noget om de nordskandinaviske højfjeldsområder.

Aktiviteter

Mulighederne er mange, men varierer efter årstiden. Jeres studietur kan blandt andet byde på:

  • Svømmehal/sportshal
  • Leje af mountainbike
  • Skolebesøg
  • Sightseeingtur i Kangerlussuaq
  • Vandreture med eller uden guide

Moskussafari – En af verdens største bestande af moskusokser findes omkring Kangerlussuaq. Dyrene med deres store horn og langhårde pels virker langsomme og godmodige. Men tag ikke fejl – hold afstand. Der er størst mulighed for at se moskusokser i november, maj og juni, da det er uden for jagtsæsonen.
Hundeslædetur – Der er ingen bedre måde at opleve Grønland på end ved at køre i hundeslæde i knitrende sne og med tolv ivrige hunde som forspand.
Nordlys (september-april) – Et fascinerende naturfænomen, som skyldes et sammenstød mellem solens elektrisk ladede partikler samt molekyler og atomer i jordens atmosfære. Grønland er et af de bedste steder i verden at observere nordlyset.
Kangerlussuaq Museum – Tiden som amerikansk base fylder meget i museets udstillinger. Især er beflyvningen af Grønland før, under og efter 2. verdenskrig godt belyst. Andre udstillingsemner er også lokalområdets historie og udvikling fra de første eskimoiske sommerlejre og frem til vor tid.
Udflugt til indlandsisen – evt. punkt 660 – I Kangerlussuaq er indlandsisen allermest tilgængelig. Du er tæt på iskanten, du kan køre og vandre til den, og du kan sågar bestige den. At stå der på kanten og se den kolossale ismasse glimte i hvidt, blåt og grønt er eventyrligt. Punkt 660 er det eneste sted i Grønland, hvor turister via landjorden kan nå helt ind til indlandsisen.
Udflugt til Russel-gletscheren – En aktiv gletscher, der forsyner det nordlige flodleje med vand. Med sin op til 60 meter lodrette isvæg gletscheren et imponerende skue.
Isfiskeri – En ganske særlig oplevelse, når I selv – eller den grønlandske fisker – trækker hellefisk op fra det dybe hav under isen.

 

Studietur til Grønland Studietur til Grønland

Indkvartering

vhjemforside_CMYK

 

Kangerlussuaq Vandrerhjem

Beliggende centralt midt i det gamle baseområde syd for lufthavnen med et par hundrede meter til thailandsk restaurant/grillbar, butik, svømmehal og sportscenter. Der er busstoppested lige ved vandrerhjemmet. Alt i bygningen er nybygget og i meget høj standard.

Vandrerhjemmet har plads til 42 personer under normale forhold, men kan presse et par klap-ud-senge ind efter behov ved skoleklasser. Der tilbydes enkelt-, dobbelt-, 4-sengs- og 6-sengsværelser. Alle uden eget bad/toilet. Der er fælles bad og toiletter. Der er fælles køkken med tilhørende spisestue, basis køkkenudstyr og service. I foyeren er der tv-hjørne med lænestole samt gæstecomputer med adgang til internet mod betaling. Sovepose og håndklæder skal medbringes.