På opdagelse i naturkræfternes land

Tag på studietur til Island! Aktive vulkaner, enorme gletchere, uberørt vildmark og ren luft. Oplev naturkræfternes land på en studietur til Reykjavik. Reykjavik, som er verdens reneste hovedstad, er en herlig blanding af international hovedstad og charmerende provinsby – smukt indrammet af hav og bjerge. Byen har ca. 118.000 indbyggere, mens indbyggertallet for Island lyder på omkring 320.000. Island er en fantastisk blanding af storslået natur, spændende historie og moderne kultur. De varme kilder, spruttende gejsere, dramatiske vandfald og gletchere ligger ikke langt fra hovedstaden.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Klik her for at få et gratis og uforpligtende tilbud!

Studietur til Island

   Island m/fly 5 dage/4 nætter
   Fra kr. 3.710,- pr. person

Prisliste

ISLANDLavsæson*Højsæson*
Pris pr. person, fraEkstra dagEkstra dag
City Hostel37103504780555
Downtown Hostel41654655200660
Loft Hostel41654655200660

* Lavsæson: 01.11.18 – 31.05.19
* Højsæson: 01.06.19 – 31.10.19

Prisen inkluderer (FLY):

  • Flyrejse København – Reykjavik t/r på økonomiklasse
  • Skat- og lufthavnsafgifter samt 1 stk. bagage + håndbagage
  • 4 x overnatning på valgt indkvarteringssted i flersengsværelser inkl. morgenmad. (Sengelinned skal medbringes eller lejes på stedet/håndklæder skal medbringes)
  • Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

Prisen er baseret på rejse i 2019. Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation på fly og indkvarteringssted, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Reykjavik tilbyder

Restauranter og underholdning – det er sjældent muligt at finde så mange gode restauranter i samme by. Prøv det islandske! Lammekødet smager bedre end noget andet sted, og havet byder på en stor variation af fisk og skaldyr. Besøg pubben, pianobaren eller slå dig løs på dansegulvet – der er nok af det. Islændinge forstår at more sig til ud på de små timer, men møder også senere på arbejde næste dag. Et rigt kulturliv med såvel klassisk opera/teater/ballet som musicals og elegante shows. Byen og naturen – de varme kilder, spruttende gejsere, dramatiske vandfald og gletschere ligger ikke langt fra hovedstaden.

Historien:
Island blev beboet af nordmænd og keltiske indvandrere i det 9. og 10. århundrede e. kr. Islands første nybygger, Ingolfur Arnarson, byggede sin farm på halvøen, hvor Reykjavik er i dag. Stedet blev kaldt Reykjavik (rygende bugt) efter søjlerne af damp, som steg op fra de mange varme kilder, der var i området, og som gjorde et stort indtryk på nybyggerne.

Mange århundrede senere, ca. det 18. århundrede, begyndte en lille by at vokse rundt om Reykjavik, takket være den kongelige kasserer Skuli Magnusson, der startede uldværksteder i byen som en del af hans anstrengelser for at modernisere Islands økonomi. Dette blev starten på byens udvikling. Reykjavik fik sin anerkendelse som by i 1786.

Islands parlament, Althingi, blev grundlagt i 930 e. kr. i Thingvellir. I 1798 blev parlamentet ophævet, men genetableret i 1845 i Reykjavik, hvor landets regering og administration nu holdt til. Da Island blev selvstændige, blev Reykjavik hovedstaden på Island.

 

Studietur til Island Studietur til Island

Besøgsprogram

National Museum – oplev Islands historie på National Museum. Der er fokus på islandsk arkæologi, kirkekunst, folkekunst og etnologi. Derudover rummer musset også et antikvarisk og etnologisk arkiv samt en omfattende fotosamling.
Reykjavik 871 +/- 2 The Settlement Exhibition – se nyopdagede ruiner, som er fra de ældste bosættelser, og sandsynligvis fra Ingolfur Arnarson eller hans efterkommere.
Viking Museum – Reykjaviks Maritime Museum, der har til huse i en tidligere fiskefabrik. Museet viser udviklingen af den islandske søfart, som var vigtig for landets historie samt overlevelse. Det Maritime Museum rummer alt fra robåde til moderne trawlere og handelsskibe.
Reykjavik bymuseum – samler og bevarer genstande fra Reykjaviks kulturhistorie og forsker ud fra dem.
Saga Museum – et vikingemuseum, der tager dig igennem Vikingetiden ved hjælp af voksfigurer. Saga Museum giver et indblik i, hvordan islændingene har levet i mere end tusind år.

Udflugtsmuligheder

Den Blå Lagune – damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden, omgivet af lavasten og sorte sandstrande. I et indhegnet område holdes temperaturen konstant på 37-39 grader. Den Blå Lagune er et af de mest besøgte turistmål i Island.
Gullfoss-vandfaldet – Islands mest kendte vandfald. Det er det vandfald i Europa, hvor der løber flest kubikmeter vand igennem hvert sekund; nemlig omkring 100 kubikmeter. Vandfaldet er beliggende 100 km øst for Reykjavik. Gullfoss har fald på i alt 32 meter samt to flotte fald på 11 og 21 meter.
Geysir – den ældste aktive gejser i det sydvestlige Island. Geysir er beliggende i et stort, geotermisk aktivt område med flere andre gejsere. Geysir blev nævnte første gang efter et kraftigt jordskælv i 1294.
Esja – 914 m højt og stejlt bjerg kun 15 km fra Reykjavik med gode afmærkede vandrestier. Et særdeles iøjnefaldende naturfænomen som kan ses fra den islandske hovedstad.
Thingvellir National Park – En nationalpark i det sydlige Island på Reykjavik-halvøen, 40 km øst for Reykjavik. Området er kendt for sit interessante geologiske landskab med stejle vægge af sten og vulkansk lava. Stedet regnes desuden for at være et af de bedste dykkersteder i verden.

Studieprogram

  • Fiskeri
  • Skole- og virksomhedsbesøg
  • Ridning
  • River rafting i brusende floder,
  • Snescooter på gletscherne
  • Bådture med mulighed for at se delfiner og hvaler

 

Studietur til IslandStudietur til Island

Indkvartering

 

Reykjavik City Hostel
Sundlaugavegur 34, 105 Reykjavik
Tel.: +354 553 8110

Vandrerhjemmet er medlem af Hostelling International og er beliggende ved Laugardalur-parken, byens store grønne område lige ved siden af byens fodboldstadium samt den største opvarmede swimmingpool i Reykjavik. Der er 10 min. med bus til centrum. Vandrerhjemmet tilbyder reception, internetadgang og gratis Wi-Fi i fællesområderne, kaffebar, TV-rum, konferencerum, 3 fuldt udstyrede køkkener for gæsterne, rum til opbevaring af bagage og vaskeri. Vandrerhjemmet har 170 senge fordelt på 2-, 3-, 4-, 5- og 6-sengsværelser, delvist med bad/toilet. Basispris 6-sengsværelser u/bad/toilet. Tillæg for værelser med bad/toilet samt mindre type værelser. Sengelinned medbringes eller lejes på stedet. Håndklæder medbringes.

Reykjavik Downtown Hostel 2

Reykjavik Downtown Hostel
Vesturgata 17,  Reykjavik
Tel.: +354 553 8120

Medlem af Hostelling International. Vandrerhjemmet er beliggende centralt i Reykjavik tæt ved havnen og i gå-afstand til de fleste seværdigheder i byen. Vandrerhjemmet tilbyder reception, kaffebar, lounge, tv/fællesrum, morgenmadslokale, selfcatering-køkken, gratis bagageopbevaring samt gratis Wi-Fi. Vandrerhjemmet har 68 senge fordelt på 4 etager, ingen elevator, 2-, 4- og 10-sengsværelser med delvis bad/toilet. Mulighed for tilkøb af madpakke. Sengelinned er inkluderet, men håndklæder skal medbringes.

Basispris 10-sengsværelse med privat bad/toilet.

Reykjavik Loft Hostel 7

Reykjavik Loft Hostel
Bankastræti 7, 101 Reykjavik
Tel.: +354 553 8140

Vandrerhjemmet er medlem af Hostelling International og er beliggende på Reykjaviks shoppinggade samt 5 min. gang fra Hallgrimskirkja, søen Tjörnin og Harpa Koncertsal. Fra balkonen på Loft Hostels store cafe beliggende på øverste etage er der en fantastisk udsigt over byen. Herfra har man også et perfekt udsyn til Nordlys om vinteren. Vandrerhjemmet tilbyder reception, gratis Wi-Fi i loungen, cafe og bar samt fuldt udstyret køkken for gæsterne. Flersengsværelser med 4-8 senge og dobbeltværelser. Alle værelser har eget bad/toilet. Basispris 4-, 6- og 8-sengsværelser m/bad/toilet. Tillæg for mindre type værelser. Sengelinned er inkluderet, men håndklæder skal medbringes.