Tag på studietur til Island - naturkræfternes land
Priser fra kr. 4.995,- pr. person

Tag på studietur til Island! Aktive vulkaner, enorme gletchere, uberørt vildmark og ren luft. Oplev naturkræfternes land på en studietur til Reykjavik. Reykjavik, som er verdens reneste hovedstad, er en herlig blanding af international hovedstad og charmerende provinsby – smukt indrammet af hav og bjerge. Byen har ca. 118.000 indbyggere, mens indbyggertallet for Island lyder på omkring 320.000. Island er en fantastisk blanding af storslået natur, spændende historie og moderne kultur. De varme kilder, spruttende gejsere, dramatiske vandfald og gletchere ligger ikke langt fra hovedstaden.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Om Reykjavik

Restauranter og underholdning – det er sjældent muligt at finde så mange gode restauranter i samme by. Prøv det islandske! Lammekødet smager bedre end noget andet sted, og havet byder på en stor variation af fisk og skaldyr. Besøg pubben, pianobaren eller slå dig løs på dansegulvet – der er nok af det. Islændinge forstår at more sig til ud på de små timer, men møder også senere på arbejde næste dag. Et rigt kulturliv med såvel klassisk opera/teater/ballet som musicals og elegante shows. Byen og naturen – de varme kilder, spruttende gejsere, dramatiske vandfald og gletschere ligger ikke langt fra hovedstaden.

Historien:
Island blev beboet af nordmænd og keltiske indvandrere i det 9. og 10. århundrede e. kr. Islands første nybygger, Ingolfur Arnarson, byggede sin farm på halvøen, hvor Reykjavik er i dag. Stedet blev kaldt Reykjavik (rygende bugt) efter søjlerne af damp, som steg op fra de mange varme kilder, der var i området, og som gjorde et stort indtryk på nybyggerne.

Mange århundrede senere, ca. det 18. århundrede, begyndte en lille by at vokse rundt om Reykjavik, takket være den kongelige kasserer Skuli Magnusson, der startede uldværksteder i byen som en del af hans anstrengelser for at modernisere Islands økonomi. Dette blev starten på byens udvikling. Reykjavik fik sin anerkendelse som by i 1786.

Islands parlament, Althingi, blev grundlagt i 930 e. kr. i Thingvellir. I 1798 blev parlamentet ophævet, men genetableret i 1845 i Reykjavik, hvor landets regering og administration nu holdt til. Da Island blev selvstændige, blev Reykjavik hovedstaden på Island.

Studietur til Island
Studietur til Island

Hvad kan I opleve på jeres studietur til Island?

Studietur til Island

Hallgrimskirkja

Unik kirke designet af arkitekten Guðjón Samúelsson, som fik sin inspiration fra det islandske landskab. Kirkens tårn er 73 meter højt.

Studietur til Island

Árbæjarsafn

Spændende friluftsmuseum med en samling af historiske bygninger, som repræsenterer forskellige tidsaldre i Islands historie.

Studietur til Island

Reykjavik 871 +/- 2 The Settlement Exhibition

Udstilling om bosættelsen af Reykjavík. Højdepunktet er resterne af en sal fra bosættelsestiden, som var beboet fra år 930-1000.

Studietur til Island

Aurora Museum

Museum om nordlyset, også kaldt Aurora Borealis. Her kan høre de mange myter og legender om det fantastiske fænomen og lære om fysikken bag.

Studietur til Island

Thingvellir National Park

Pladetektoniske bevægelser gør Thingvellir til et meget interessant område, hvor I kan opleve unikke geologiske og naturlige elementer samt plante- og dyreliv.

Studietur til Island

Den Blå Lagune

Islands berømte geotermiske bassiner af mineralholdigt saltvand. Den smukke lagune er omgivet af Grindavíks forrevne lavasten og grønne bakker.

Studietur til Island

Gullfoss-vandfaldet

Islands mest kendte og imponerende vandfald. Vandmasserne fra floden Hvítá bruser gennem den dybe kløft og skaber et spektakulært natursceneri.

Studietur til Island

Geysir

Denne spektakulære gejser skyder stråler af damp op i luften fra huller i jorden og skaber boblende mudderhuller omkring sig.

Fagprogram

  • Fiskeri
  • Skole- og virksomhedsbesøg
  • Besøg på kraftværk
  • Ridetur i den islandske natur
  • River rafting i brusende floder
  • Snescooter på gletscherne
  • Bådture med mulighed for at se delfiner og hvaler

Indkvartering på studietur til Island

 

Studietur til Island

Dalur HI Hostel
Sundlaugavegur 34, 105 Reykjavik, Tel.: +354 553 8110

Vandrerhjemmet er medlem af Hostelling International og er beliggende ved Laugardalur-parken, byens store grønne område lige ved siden af byens fodboldstadium samt den største opvarmede swimmingpool i Reykjavik. Der er 10 min. med bus til centrum. Vandrerhjemmet tilbyder reception, internetadgang og gratis Wi-Fi i fællesområderne, kaffebar, TV-rum, konferencerum, 3 fuldt udstyrede køkkener for gæsterne, rum til opbevaring af bagage og vaskeri. Vandrerhjemmet har 170 senge fordelt på 2-, 3-, 4-, 5- og 6-sengsværelser, delvist med bad/toilet. Basispris 6-sengsværelser u/bad/toilet. Tillæg for værelser med bad/toilet samt mindre type værelser. Sengelinned medbringes eller lejes på stedet. Håndklæder medbringes.

Studietur til Island

Reykjavik Loft HI Hostel
Bankastræti 7, 101 Reykjavik, Tel.: +354 553 8140

Vandrerhjemmet er medlem af Hostelling International og er beliggende på Reykjaviks shoppinggade samt 5 min. gang fra Hallgrimskirkja, søen Tjörnin og Harpa Koncertsal. Fra balkonen på Loft Hostels store cafe beliggende på øverste etage er der en fantastisk udsigt over byen. Herfra har man også et perfekt udsyn til Nordlys om vinteren. Vandrerhjemmet tilbyder reception, gratis Wi-Fi i loungen, cafe og bar samt fuldt udstyret køkken for gæsterne. Flersengsværelser med 4-8 senge og dobbeltværelser. Alle værelser har eget bad/toilet. Basispris 4-, 6- og 8-sengsværelser m/bad/toilet. Tillæg for mindre type værelser. Sengelinned er inkluderet, men håndklæder skal medbringes.

Prisliste

ISLANDLavsæson*Højsæson*
Pris pr. person, fraEkstra dagEkstra dag
Dalur HI Hostel4.9954855.475595
Reykjavik Loft HI Hostel5.3505656.140760

Lavsæson: November - midt maj / Højsæson: Midt maj - midt september

Prisen inkluderer (fly):

Flyrejse København – Reykjavik t/r på økonomiklasse
Skat- og lufthavnsafgifter samt 1 stk. bagage + håndbagage
4 x overnatning på valgt indkvarteringssted i flersengsværelser inkl. morgenmad
Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

 

Prisen er baseret på rejse i 2023-2024. Prisen afhænger af den aktuelle pladssituation på fly og indkvarteringssted, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Studietur til Island

Se også disse rejsemål...

Det er altid gratis og helt uforpligtende at modtage et skræddersyet tilbud på jeres studietur. Vi klarer alt det praktiske og sikrer et højt informationsniveau gennem hele processen. Vi er eksperter i grupperejser og har mange års erfaring i branchen. Når I bestiller jeres studietur, får I en fast kontaktperson hos Euro Tourist, som holder styr på alle detaljerne fra start til slut. På den måde kan I spare tid og koncentrere jer om at nyde rejsen i stedet!