Tag på studietur til York - vikingebyen
Priser fra kr. 2.395,- pr. person

I år 866 erobrede vikingerne York og døbte byen Jorvik. York er i dag en velbevaret historisk by omkranset af originale bymure fra det 13. århundrede. Selvom vikingerne kun blev i byen mindre end et århundrede, ses stadig gadenavne fra vikingetiden.

I York lever ånden om vikingernes liv videre dybt under Coppergate’s brolægning i Jorvik Vikinge Center. Tag en rejse 1000 år tilbage i tiden ad en rekonstrueret gade, og oplev lydene, duftene og atmosfæren fra dengang, York hed Jorvik. På Stonegate findes butikker i viktoriansk stil, og omkring et andet hjørne er Swinegate med dets elegante arkitektur og usædvanlige gårdspladser.

Har du spørgsmål? Ring til os på 98 12 70 22 eller skriv en mail til info@eurotourist.dk – vi står altid til rådighed for en snak og giver gerne et godt råd eller to med på vejen.

Hvad kan I opleve på jeres studietur til York?

Studietur til York

National Railway Museum

En rejse gennem to århundreder af britisk jernbanehistorie. Museet giver et indblik i, hvordan samfundet har ændret og udviklet sig som direkte følge af jernbanetransporten.

Studietur til York

York Minster

Byens vartegn og blandt de største og mest imponerende katedraler i Europa. Det tog 250 år at færdigbygge denne smukke gotiske bygning.

Studietur til York

The Shambles

Charmerende, middelalderlig brostensgade med skæve 1500-tals bygninger, der gemmer på hyggelige butikker og restauranter.

Studietur til York

Castle Howard

Et af Storbritanniens fineste historiske huse beliggende lige uden for York i Howardian Hills. Slottets historie går mere end 300 år tilbage i tiden.

Studietur til York

York Castle Museum

Museum, der giver indblik i hverdagslivet gennem 400 års britisk historie. Se en genskabt victoriansk gade, det skræmmende York Castle fængsel og de farverige 60'ere.

Studietur til York

York's Chocolate Story

Dyk ned i Yorks chokolade-historie og lær om oprindelsen af nogle af de mest elskede og velkendte chokoladeproducenter - selvfølgelig med smagsprøver undervejs.

Studietur til York

Yorkshire Air Museum

Historien om krigstidens Storbritannien. I kan bl.a. se et ægte Halifax-bombefly og lær om flyteknologien under 2. Verdenskrig.

Studietur til York

Jorvik Viking Centre

Lær om Yorks forhistorie som vikingeby og generelt om vikingetiden i England. "Jorvik" var vikingernes navn for byen, som i dag hedder York.

Indkvartering i York

 

Studietur til York

YHA York Hostel
42 Water End, Clifton, York, North Yorkshire YO30 6LP
Tel. +44 (0) 845 371 9051

Et attraktivt viktoriansk hus beliggende i naturskønt område med ca. 20 min. gåaf­stand til centrum. Vandrerhjemmet byder på 2 store opholdsrum, TV- og spillerum, cafeteria med plads til 150 personer, have og møntvaskeri. Vandrerhjemmet har 150 senge fordelt på enkelt- og dobbeltværelser samt 3-, 4-, 6- og 8-sengsværelser, alle med håndvask og bade- og toiletfaciliteter på gangene. Sengelinned skal ikke medbringes. Egne håndklæder bedes medbragt.
Vandrerhjemmet i York er meget populært og har derfor meget travlt, så vi anbefaler at bestille i god tid. Kontakt os for alternative vandrerhjem i centrum af York.

Homestay

2-4 personer bor hos samme familie. Helpension består af morgenmad, madpakke og aftensmad.

Ophold i et engelsk hjem er helt anderledes end at bo på hotel eller vandrerhjem. Det giver nemlig eleverne mulighed for at opleve dagligdagen og dermed få en bedre forståelse for sproget.

Det er kun nøje udvalgte familier, som opfylder myndighedernes krav, der har mulighed for at invitere foreigners til at bo på såkaldt home-stay basis. Adresser på de udvalgte familier bliver fremsendt ca. 2 uger før afrejse, og familierne vil typisk bo i nærheden af hinanden.

Sengelinned skal ikke medbringes men håndklæder

Prisliste

STORBRITANNIENBUS FOR JER SELV (6 dage/3 nætter)FLY (5 dage/4 nætter)
Deltagere78564826Ab KøbenhavnEkstra nat
Lavsæson
YHA York Hostel2.4152.7452.9604.4952.995370
Homestay2.3952.7452.9604.4952.995370
Højsæson
YHA York Hostel2.8153.1553.3754.9503.830495
Homestay2.3952.7452.9604.4953.325370

Lavsæson: November - februar / Højsæson: Marts - oktober

Prisen inkluderer (bus for jer selv):

Busrejse hjemsted – York t/r. Tillæg for evt. færge- og broafgifter. Natkørsel begge veje
Euro Tunnel Calais – Folkestone t/r
Bus til rådighed i 8 sammenhængende timer dagligt (dog ikke på ankomst- og afrejsedagen)
3 x overnatning på valgt indkvarteringssted i flersengsværelser inkl. morgenmad (Homestay inkl. helpension)
Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

 

Prisen inkluderer (fly):

Fly København – London t/r el. København – Manchester på økonomiklasse
Skat/lufthavnsafgifter samt 1 stk. bagage + håndbagage
4 x overnatning på valgt indkvarteringssted i flersengsværelser inkl. morgenmad (Homestay inkl. helpension)
Afgift til Rejsegarantifonden samt obligatorisk EU-ansvarsforsikring

OBS! Ved rejse med fly er transport fra lufthavnen til York IKKE inkluderet i prisen. Kan tilkøbes.
 

Tillæg pr. person o/17 år: Homestay pr. nat kr. 35,-

Priserne er baseret på rejse i 2023-2024. Flypriserne er kun vejledende, da disse afhænger af den aktuelle pladssituation på indkvarteringssted, gruppens størrelse samt den ønskede rejseperiode. Rejsen kan afkortes eller forlænges, og turens indhold kan tilpasses efter jeres ønsker.

Se også disse rejsemål...

Det er altid gratis og helt uforpligtende at modtage et skræddersyet tilbud på jeres studietur. Vi klarer alt det praktiske og sikrer et højt informationsniveau gennem hele processen. Vi er eksperter i grupperejser og har mange års erfaring i branchen. Når I bestiller jeres studietur, får I en fast kontaktperson hos Euro Tourist, som holder styr på alle detaljerne fra start til slut. På den måde kan I spare tid og koncentrere jer om at nyde rejsen i stedet!